Anders Wallensten - hälsoexpert

Anders Wallensten är läkare, epidemiolog, hälsoexpert, författare och nu även expert för Friskisindex.

I sin bok Hälsogåtan tar han oss tillbaka till vårt ursprung i jakten på svaret hur man ska leva för att hålla sig så frisk som möjligt. Han tittar på vilka faktorer det egentligen är som spelar roll för vår hälsa, och det är inte bara kost och motion. Även glädje och gemenskap är viktigt för välmåendet. 

Anders Wallensten

Carl Johan Sundberg - professor i arbetsfysiologi

Leg. doktor, prodessor i molekylär och tillämpad arbetsfysiologi vid KI. Forskar om vad som händer i kroppen när vi tränar och hur det bidrar till ökad hälsa och förbättrad fysisk funktionsförmåga. Är sedan 2020 expert för Friskisindex.
- Det är viktigt och spännande att vara med i alla seriösa ansatser för att förstå och sprida kunskap och motivation.

Därför är rörelse viktigt för välmåendet

 Carl Johan Sundberg

Liria Ortiz - psykolog & terapeut

Leg. psykolog, psykoterapeut med KBT-inriktning, föreläsare och författare. Utbildar och handleder motiverande samtal i kognitivt beteendeterapi och är sedan 2020 expert för Friskisindex.
- Friskis står för saker jag stödjer. Sen vill jag som ni att folk ska känna mer gemenskap. Och vi vet att fysisk aktivitet ger mer glädje och kan ge mer känsla av gemenskap.
Därför är glädje och gemenskap viktigt för välmåendet.

Liria Ortiz

Jessica Norrbom - fysiolog och träningsforskare

Jessica är även författare och föreläsare. Hon forskar inom träning och fysiologi och hjälper oss att förstå varför träning och vardagsmotion är viktigt och ger oss lite bra tips på vägen.

- Jag brinner för att fler ska komma i rörelse och vara fysisk aktiva så jag tycker att det här en bra plattform för att vara med och sprida sådan kunskap.

Därför är motion viktigt för välmåendet
Jessica Norrbom

Ordförande intervjuar ambassadörerna

Filmerna spelades in inför 2022 års Friskisindex.
Spela video
Spela video
Spela video