Spela video

Parkträning tillsammans men lite mer isär

I över 40 år har vi kört träning i Stockholms grönskande parker under sommaren. Och pandemin till trots så blev 2020 inget undantag. Med avspärrningar och en maxgräns på 50 personer bjöd vi på Parkträning i Rålis med allt från Cirkelfys och Yoga till Dans och Familjefys.

Friskis ❤ Vården – ett funkisinitiativ för att ge tillbaka till vården

När en friskisledare kom och sa att han ville göra något för vårdpersonalen under den hårt ansträngda situationen på grund av pandemin, var föreningen inte sen på bollen. Initiativet resulterade i Friskis<3Vården – då vi bjöd på gratis träning för SÖS-personal under sommaren och hösten 2020. Tack Mikael för ditt engagemang!
Spela video

Skänkte utrustning till andra organisationer

Många hör av sig till föreningen som vill köpa gammal utrustning av oss, men vi skänker allt till skolor och andra föreningar. Under 2020 skänkte vi till följande organisationer: Tyresö Royal Crowns, Spårvägen, BMF. Midsommarkransens Idrottsgymnasium, Athén brottarklubb, Ekerö brandstation, Mälarhöjden. Bredäng Hockey, Hammarby Hockey och Alla Kvinnors hus.

- Det vi ska vara mest stolta över är väl att vi skänkte ett helt cirkelgym till Alla kvinnors hus. Så de kan fixa träning till dem på skyddade boenden, säger Peter Jegefalk, ansvarig träningsutrustning, samordnare och inköp.

Omdiplomerade i antidoping

I år 2023 blev vi omdiplomerade i 100 % ren hård träning – något vi har varit sedan 2015. Ett bevis för att vi gör de insatser som krävs för att arbeta för en dopingfri träningsmiljö. Även den här gången kom dopinghunden Molly på besök för att nosa upp otillåtna preparat. Föreningen arbetar aktivt med en antidopingpolicy och är även vaccinerad av Prodis. 
Friskisledare redo att köra pass i Kungsträdgården

Soft digital träning för stockholmare

F&S Stockholm bjöd under nio veckor på soft träning under parollen Vinter i Kungsträdgården. Stockholm stad ville under hösten 2020 göra något för att främja kulturlivet i staden – särskilt som pandemin tryckt på pausknappen för en mängd kulturarbetare. De byggde då upp en paviljong i Kungsträdgården där en rad evenemang arrangerades och sändes live. Vi körde allt från Dans till Yoga och Cirkelfys kompat live av tre musiker.

Friskis dansade in Musikhjälpens sista insamlingsdag

”Skänk en krona för varje tränad minut!” Så löd vår devis under Musikhjälpens insamling till Radiohjälpen i december 2020. Årets tema var ”Ingen ska lämnas utan vård” och vi samlade in 5 869 kr till vår bössa. Tack till dig som skänkte en krona för varje tränad minut – du bidrog dubbelt, för genom att vårda dig själv, håller du dig borta från vården. Under insamlingsveckans sista dag dansade vi dessutom in 241 800 kr i en flashmob som slog rekord den veckan. Wohoo!
Morogonjympa på kärlekens torg under Musikhjälpens insamling

Ny metod för att förebygga diabetes typ 2

Under hösten 2020 startades ett nytt arbetssätt i Region Stockholm för att preventivt arbeta mot diabetes typ 2. Deltagare som ingår i riskgruppen kan som i en del av sitt förebyggande arbete komma och träna på Friskis. Rekryteringen till den nya metoden startade i december 2020 och arbetssättet ska implementeras under 2021. Föreningen ser med spänning fram emot att se om vi med rörelse kan bidra till att färre utvecklar diabetes typ 2. Mer om satsningen