– Vi arbetar systematiskt för en dopingsfri miljö på våra anläggningar. Ibland sker dopingtester på gymmen och vissa veckor uppmärksammar vi det viktiga arbetet lite extra. Målet är att öka kunskapen hos medlemmarna, motivera till ren hårdträning genom att äta bra mat enligt livsmedelsverkets rekommendationer och att träna rätt och regelbundet, säger Tina Reuterswärd som är antidopingansvarig på F&S Stockholm.
ren hardtraning - diplomering av gym

Det här har vi gjort för att bli diplomerade: 

  • Utbildat personalen - Alla tränare får grundläggande kunskaper om doping i sin grundutbildning. Övriga funktionärer erbjuds utbildning i samband med interna utbildningsdagar.
  • Utformat en policy och handlingsplan mot doping som gäller alla medlemmar och medarbetare.
  • Skapat ett samarbete med polisen och Distriktsidrottsförbundet
  • Utsett en antidopingsansvarig som leder det förebyggande arbetet i föreningen och har ett brett kontaktnät av kunniga och erfarna personer från bland annat Dopingjouren, Svensk Antidoping på Riksidrottsförbundet, Prodis, polisen och andra Friskis&Svettis-föreningar.

Diplomering sker genom att PRODIS som är utbildare kommer till anläggningarna för att se över vår handlingsplan, åtgärdsplan samt säkerställer att all information finns tillgänglig för alla anställda.

Friskis syn på doping

Att dopa sig är dumt. Så är det bara. Allt kan gå snett. Med kroppen, psyket, vännerna, jobbet, partnern och familjen. Riskerna med doping är stora, priset är högt och konsekvenserna är allvarliga. Varje gång någon säger nej till doping har massor av människor vunnit en stor seger. 

Så här jobbar vi mot doping

Spela video

Du är perfekt, precis som du är.

En livslång träningsvana kommer från träning som gör dig lycklig. Därför är Friskis en frizon från påtvingade prestationskrav och kroppsideal.

Frizon från krav och ideal