Så tränar du med EGYM

Första gången kommer du att genomföra en rad tester för att du ska få rätt inställningar och kunna sätta dina mål. Med hjälp av en stor digital pekskärm (Smart hub) med kamera blippar du ditt EGYM-armband och skapar en profil. Därefter startar du med ett rörlighetstest och fortsätter sedan med styrketester i varje maskin. Efter det är du redo att köra igång.
Det är lagom att göra två varv i cirkeln. Varje varv tar 15 minuter. När du blippar ditt armband ställs maskinen automatiskt in efter dig. Maskinerna är synkroniserade så att alla som tränar i cirkeln byter samtidigt, även om du tränar på egen hand. Den tydliga displayen hjälper dig att hålla bra tempo och utförande genom att du följer en bana. EGYM känner när du blivit starkare! Då ökas motståndet. Du kan följa dina framsteg i en app om du vill.

Styrketest

Detta gör du i EGYM-maskinerna. Blippa ditt band, välj ”Styrketest” på skärmen och följ instruktionerna. Gör styrketestet tre gånger i varje maskin för att få fram ett medelvärde. Genom att göra styrketest i alla 8 maskiner får du insikt i om du är starkare i framsida eller baksida, överkropp, core och underkropp.

Rörlighetstest

Detta gör du framför Smart hub. Du använder dig av pinnen som är fäst vid hubben. Blippa ditt band och välj att göra rörlighetstestet, som består av 5 olika delar. Smart hub använder sig av 6 laserstrålar som känner av olika punkter på din kropp. Om du gör fel korrigerar hubben dig med bild och instruktion.

EGYM Friskis&Svettis

Spela video