Så tränar du med EGYM

Första gången kommer du att genomföra en rad tester för att du ska få rätt inställningar och kunna sätta dina mål. Med hjälp av en stor digital pekskärm (Smart hub) med kamera blippar du ditt EGYM-armband och skapar en profil. Därefter startar du med ett rörlighetstest och fortsätter sedan med styrketester i varje maskin. Efter det är du redo att köra igång.
Det är lagom att göra två varv i cirkeln. Varje varv tar 15 minuter. När du blippar ditt armband ställs maskinen automatiskt in efter dig. Maskinerna är synkroniserade så att alla som tränar i cirkeln byter samtidigt, även om du tränar på egen hand. Den tydliga displayen hjälper dig att hålla bra tempo och utförande genom att du följer en bana. EGYM känner när du blivit starkare! Då ökas motståndet. Du kan följa dina framsteg i en app om du vill.

Styrketest

Detta gör du i EGYM-maskinerna. Blippa ditt band, välj ”Styrketest” på skärmen och följ instruktionerna. Gör styrketestet tre gånger i varje maskin för att få fram ett medelvärde. Genom att göra styrketest i alla 8 maskiner får du insikt i om du är starkare i framsida eller baksida, överkropp, core och underkropp.

Rörlighetstest

Detta gör du framför Smart hub. Du använder dig av pinnen som är fäst vid hubben. Blippa ditt band och välj att göra rörlighetstestet, som består av 5 olika delar. Smart hub använder sig av 6 laserstrålar som känner av olika punkter på din kropp. Om du gör fel korrigerar hubben dig med bild och instruktion.

Regler för EGYM

REGLER EGYM

För dig som är igång och kör!

1. Börja alltid på maskin nr1 - bröstpressen.

2. Checka in och tryck start när det lyser blått.

3. Kör medsols i cirkeln.

4. Mellan maskinerna får man vara effektiv. Torka av och bege dig till nästa och checka in. Tiden mellan maskinerna är inte så lång så vi får vara snabba!

5. Har du kört ett varv och vill köra ett till så släpper du in en ny person i cirkeln – gäller vid kö.
EGYM rekommenderar att man kör två varv.

6. Under incheckningstider för nya medlemmar i EGYM är det inte tillåtet att träna i cirkeln.

7. Rörelsetest går att göra när det inte är incheckningstid. Rörelsetest tar ca 10-15min.

8. Efter sex träningstillfällen byter maskinerna fas i programmet. I samband med det kan ett nytt styrketest snabbt göras innan du startar träningen i maskinen.

9. Vill du ändra någon inställning på maskinerna måste du kontakta en tränare.


EGYM Friskis&Svettis

Spela video