Nino&Julia fick fart på sin danskarriär när de var med i Talang 2019. Idag har de över 1,5 miljoner följare på Tiktok och 232 000 på Instagram. Deras förhållande till Friskis&Svettis är fyllt av positiva upplevelser och en stark känsla av tillhörighet, inkludering och glädje.

– Jag brukar dra Friskis som exempel när jag visar ett steg på ett pass. Tänk Friskis! Och då ser man att alla fattar. Det är en vibe! Kan inte förklara det men det är en Friskisvibe, förklarar Julia.

Intervju med dans duon Nino&Julia

Skeva kroppsideal har påverkat dem

Friskis&Svettis Stockholms undersökningar under parollen #nollkroppshets visar att många påverkas negativt av omvärldens kropps- och träningsideal. Särskilt utsatta är unga kvinnor. Nino och Julia är medvetna om de skeva kropps- och träningsideal som samhället och media ofta förmedlar.

Julia berättar om sina egna erfarenheter av att kämpa med en skev kroppsbild, och säger att det är oerhört viktigt att inte försköna verkligheten utan i stället visa upp en sund och balanserad livsstil
– När jag var liten var det många som tyckte att jag var för stor och inte hade kropp för att dansa. Det gjorde mig väldigt ledsen förstås och något jag kämpat med hela livet, berättar Julia.

Nino berättar att när han var liten såg han upp till vissa tv-stjärnor och jämförde sig med dem.
– Jag förstod ju inte att det kunde vara en 25-åring som spelade 16 år. Jag kunde inte förstå varför jag inte såg ut så! Det är ju något man fattat med åldern. Jag är glad att det inte fanns sociala medier då! Det måste vara oerhört tufft att vara ung idag, säger Nino.

Vi är inga hälsogurus

Med sina många unga följare känner Nino och Julia ett ansvar att visa upp en sund och balanserad livsstil och sunda kropps- och träningsideal. Genom att vara ärliga och autentiska i sina inlägg på sociala medier vill de inspirera andra att vara sig själva och att omfamna sin egen unika skönhet.

– Visst tränar vi och är måna om våra kroppar, men vi är inga hälsogurus som bara visar den där nyttiga tallriken. Vi försöker visa vår verklighet som den är. Det är viktigt! Sedan förespråkar vi Be You, Be Kind. Det genomsyrar allt vi gör! Det är vad vi vill föra vidare till alla.

Ett jobb som når ut i hela världen

Det roligaste med deras jobb är möjligheten att sprida glädje och inspiration genom dans och träning. Genom sina inlägg på sociala medier når de människor över hela världen, vilket är en känsla som är svår att beskriva med ord.

– När vi har lagt ut ett inlägg och någon taggar oss är det ofta i andra länder. Det kanske är filmat på någon gata med en moppe eller get i bakgrunden. Men de har TikTok! De har lärt sig vår dans och ställer upp sig och kör den var de än är. Det är häftigt! Att man når ut till fler än man inser, berättar Nino.

– Och att få göra det man älskar med någon man älskar! Vi är så priviligierade att få chansen att göra det. Vi försöker verkligen förmedla vår kärlek till dansen och varandra, säger Julia.

Inför framtiden har Nino och Julia många spännande planer, inklusive en turné med en artistgrupp och flera privata dansklasser.

– Nyligen höll vi en dansklass på Friskis&Svettis, där vi delade med oss av vår passion för dans och träning.

Nino&julia Workshop på Friskis

 

  • Den populära dans duon Nino&Julia är ett danspar både på scen och privat.
  • Idag är dom en av Sveriges största TikTok profiler med över 1,5 miljon följare och över 400 miljoner visningar.

  • Nino&Julia medverkade i Talang 2019 och tog hela Sverige med storm. Dom har sedan dess inspirerat med sina danser över hela världen via sina kanaler och syns frekvent i media och TV.

Spela video