Bra utrustning och inspirerande lokaler

Nyligen gjorde Friskis en stor undersökning för att kolla vad medlemmar tycker om Friskis gym. Gensvaret var enormt och några saker sticker ut lite extra i statistiken. Det handlar om bra utrustning och inspirerande lokaler men också att många söker inspiration och vill lära sig mer i gymmet.

– Därför känns det extra kul att vi har tränare i Friskis gym, de är ena riktiga guldkorn och har stenkoll på kroppen och träning. De stöttar dig som är helt grön i gymmet, men har också expertisen för att kunna utmana och inspirera dig som vill levla upp din träning. Det gör träningen ännu mer tillgänglig men också hållbar över tid, säger Helen Eriksson.

Fokus på att hitta sin träning

En av de tränare som du har chans att träffa i Friskis gym är Carl Lark som håller till i F&S Huddinge.  
– Jag gillar verkligen att inspirera andra och se dem uppnå sina mål, oavsett hur de målen ser ut.
Han lägger också stor vikt vid stämningen på gymmet och vill själv vara en positiv kraft som gör gymmet till en inbjudande plats utan prestationshets. 
– Det ska vara låga trösklar att sätta igång och fokus ska ligga på att hitta sitt egna sätt att träna på. 

 
"Jag gillar verkligen att inspirera andra och se dem uppnå sina mål, oavsett hur de målen ser ut." Carl Lark

Tränare, F&S Huddinge

Pass i gymmet

Som tränare leder han också en av träningsnyheterna 2022, Pass i gymmet. Här tränar du i en liten grupp tillsammans med en tränare. Passet kan ha olika inriktning till exempel med fokus på ett redskap eller intensitet. 

– Det är en perfekt start för den som är nyfiken på gymträning. Här får du massor av tips på övningar och teknik och det kan kännas lättare att få till träningen om man gör det tillsammans med någon.

Låt dig inspireras i din träning

I många föreningar har du också chans att boka tid med en tränare för individuell instruktion eller en grupp introduktion. Spana in utbudet på ditt lokala Friskis.
–  Jag hoppas att ännu fler tar chansen att låta sig inspireras i sin träning, säger Helen Eriksson. 

 

Mer nyfiken på gymträning?