Träning är bra för alla människor, oavsett ålder. Rör man på sig mår man bra och blir glad. Det gäller i högsta grad barn och ungdomar.

Till ungdomar rekommenderar vi allsidig träning på gymmet, med basala övningar för stora muskelgrupper, hållning och ryggens olika funktioner.

12–15 år

Tonåringar kan köpa eget träningskort, Studentkort. Målsman måste närvara vid köpet och vid undertecknandet av Medlemreglerna. Sedan kan de boka alla gruppträningspass själva. De får även träna på gymmet. Vi vill dock uppmana till att boka en instruktion inför första besöket på gymmet! Ungdomarna får ej träna på engångsbiljett utan sällskap av målsman.

16 år

När man har fyllt 16 år får man själv köpa träningskort. Men för att teckna ett eget autogiroavtal måste man ha fyllt 18 år. Träning på engångsbiljett är ok.

Träningsråd till dig som är 12–15 år

  • Träna det du tycker är roligt. Se till att du blir guidad om vilka möjligheter som finns att välja på. Det du inte visste fanns kanske blir det roligaste.
  • Utnyttja bredden i utbudet. Utmana hela din kropp och träna allsidigt. Variera styrketräning med konditions- och rörlighetsträning. Det mår din kropp bra av.
  • Ge dig tid för träning. Utmana dig successivt både i antal träningspass och träningstid men också med tyngre och tuffare belastningar. Kroppen behöver tid för att bygga upp sig och bli starkare. På så sätt undviker du skador.
  • Träna smart. Se till att få hjälp med tekniken och sjyst genomförande av alla övningar.

Fråga oss. På Friskis&Svettis finns många instruktörer och ledare. Vet du inte vad eller hur du ska göra, tveka inte att be om hjälp.

Träningsinspiratörer på Väderkvarn!

På vardagskvällar får du som är 13–16 år hjälp, stöd och inspiration av en extra träningskompis på gymmet på Väderkvarnsgatan.

Måndagar 16.00–18.00
Tisdagar 17.00–20.00
Onsdagar 16.30–18.30
Torsdagar  16.00–18.00
Fredagar 16.00–19.00