Vem äger Friskis&Svettis Uppsala?

Friskis&Svettis Uppsala är en ideell idrottsförening som ägs och finansieras av dig som är medlem. Föreningen drivs helt utan vinstintresse. De intäkter och eventuella överskott som föreningen gör under ett verksamhetsår, går tillbaka till medlemmarna i form av exempelvis utbildning av ledare och instruktörer, nya träningsredskap och underhåll av anläggningar.

Läs mer om Friskis&Svettis

Jag har tappat mitt kort, hur gör jag för att få ett nytt?

Har du tappat bort kortet kan du få ett nytt mot en administrationsavgift på 100 kr. Kontakta någon av våra receptioner så hjälper vi dig.

Jag har abonnemang, hur gör jag för att säga upp det?

Abonnemang (autogiro) har en bindningstid på 12 månader, därefter går det att säga upp.

Läs mer om abonnemang här

Kan jag pausa mitt abonnemang (autogiro)?

Du som vill ta en paus har möjlighet att frysa ditt abonnemang i max 60 dagar vid ett tillfälle en gång per kalenderår. Du gör det antingen via fragorochsvar@uppsala.friskissvettis.se – märk e-posten med ”Autogiro” eller direkt i receptionen på anläggningen.

Läs mer om abonnemang här

Hur fryser jag mitt kort?

Har du ett årskort går det bra att frysa det vid ett tillfälle i max 60 dagar. Abonnemang/autogiro kan också frysas, se ovan.

Här kan du läsa mer om frysning av kort

Hur gör jag för att få ett betalningsintyg på mitt köp av träningskort/autogiro?

Så här gör du för att få ditt intyg mejlat till dig. OBS! Vi kan intyga genomförda betalningar, men inte kommande.

På webben

  1. Logga in på Mina sidor. Välj Mina abonnemang.
  2. Klicka på de tre prickarna till höger. Skapa betalningsbevis.
  3. Välj datumintervall och klicka på Begär betalningsbevis.

I appen

  1. Klicka på Profil. Välj Mina abonnemang.
  2. Klicka på de tre prickarna till höger. Skapa betalningsbevis
  3. Välj datumintervall och klicka på Begär betalningsbevis

Om du har problem att logga in, mejla till fragorochsvar@uppsala.friskissvettis.se, så hjälper vi dig.

Kan jag köpa ett presentkort för mitt friskvårdsbidrag?

Nej, du kan inte köpa ett presentkort för bidraget på grund av skatterättsliga regler.

Kan man få provträna gratis?

Nej, däremot kan du köpa en engångsbiljett för 125 kr om du vill provträna. Väljer du att köpa ett träningskort inom en månad från provtillfället, drar vi av priset motsvarande en engångsbiljett mot uppvisande av kvitto.

Prova en vecka. Med vår Prova på-vecka kan du testa hela vårt utbud så mycket orkar under sju dagar. Du får full tillgång till all vår träning (förutom onlineträningen) och kan boka alla våra pass. Det enda du behöver betala är medlemsavgiften. Obs! Du ska ej ha varit medlem de senaste två åren.

Prova en månad, tre månader eller ett halvår. Du kan också prova med att köpa ett Månadskort, Tremånadskort eller ett Halvårskort. Förlänger du giltighetstiden på ditt träningskort senast en månad efter att ditt nuvarande kort löpt ut, dras det du betalt för ditt nuvarande kort av på det nya kortet. Förlängning kan inte göras via hemsidan. Gäller ej vid tecknande av autogiroavtal. Obs! Förlängningen kan bara göras en gång.

Våra kortpriser hittar du här

Jag ska flytta från stan, kan någon annan ta över mitt träningskort?

Ja, du kan överlåta ditt träningskort till en annan person. Vi tar ut en administrationsavgift på 100 kr och den person som tar över ditt träningskort måste betala medlemsavgift för året. Vid överlåtelsen måste båda närvara. Kontakta någon av våra receptioner så hjälper vi er. 

Om jag flyttar till annan ort, kan jag använda mitt Uppsalakort på Friskis&Svettis där också?

Nej, det är tyvärr inte möjligt. Varje Friskis&Svettis-förening är en självständig förening, med olika förutsättningar och olika priser. Du kan däremot köpa Sverigekortet som du kan använda på alla Friskisföreningar. Det kostar 5400 kr och går att köpa i våra receptioner eller på vår hemsida. 

Många Friskis&Svettis-föreningar har rabatterat pris på engångsbiljetter för besökare från annan förening.

Har Friskis&Svettis ett samarbete med ICA?

Både ja och nej är svaret på den frågan.

Ja. Friskis&Svettis Riks har ett samarbete med livsmedelskedjan ICA. Tanken med samarbetet är att parterna tillsammans ska bidra till en bättre folkhälsa genom att inspirera till hälsosamma val när det gäller kost.

Nej. Vi i Friskis&Svettis Uppsala har valt att stå utanför samarbetet. Den främsta anledningen är att vi anser att samarbetet står i strid mot våra grundläggande värderingar. Vi tycker att träningen ska vara en frizon från kost och dieter och därtill hörande rekommendationer och reklam.

Läs mer om samarbetet med ICA

 

Frågor och svar