Tidigare stipendiater

2022

Loveina Hofwander Khans (Jympa bas och Cardio mix-ledare)
För Loveina är varje sekund av musik viktig till varje rörelse. Hon delar sin musikkunskap och förgyller våra liv. Sådan är hon, så självklar att vi frivilligt sjunger med henne i allsång fast vissa av oss egentligen inte vågar. ”Fysik ska byggas utav toner” – och det är precis vad hon åstadkommer.
Spela video

2021

Monica Grahn (dansledare)
Monica har gjort det möjligt för 70+-are och andra medlemmar att träna utomhus, två gånger i veckan i ur och skur under hela pandemin – om så iförda stövlar, långkalsonger och broddar. Monica är entusiasmerande och prestigelös och bjuder på ett varierande musikprogram – och alltid en enorm portion dansglädje.

Emma Jönsson (jympa- och coreflexledare)
Emma har under många år varit en stark företrädare för en bred musikanvändning i Friskis&Svettis. Hon har både en osviklig förmåga att omsätta känslan i musiken till rörelseinspiration och rörelseglädje på sina egna pass och att inspirera andra Friskisledare till en mångfacetterad musikanvändning.

2020

Hanna Bjärkstedt, (jympaledare)
Hanna har lett jympa i ett par decennier, alltid med ett lika stort, brinnande engagemang för träningsformen och med glad upptempomusik som fyller rummet. Till yrket är hon ambulanssjuksköterska och i anslutning till ett av sina pass på F&S Ringen räddade hon livet på en medlem som drabbats av hjärtstopp.

Spela video

2019

Moni och Nino Aletto (jympaledare)
Moni och Ninos jympapass förmedlar en tillåtande, familjär och jublande feststämning. Deras medryckande energi och goda humör gör att medlemmarna går från passen med breda leenden.

Radha Maini (spinledare)
Radhas val av gränslös musik från världens alla hörn har introducerat många motionärer till musik de inte lyssnat på tidigare och som får dem att ta i det lilla extra.

Spela video

2018

Claes Hybbinette (spinledare)
Claes är en förebild för just det Lasse förespråkade: en sann variation i musiken som ger upphov till kontraster, olika uttryck och en rörelseglädje som är kopplad till den musikaliska upplevelsen.

Nanna Holthe (dansledare)
Nanna leder pass för rörelsehindrade. Hon leder passen med rörelseglädje och engagemang för en grupp personer som har lite högre tröskel till träning än personer utan rörelsehinder.