Friskis&Svettis Sollentuna startade 1983

I dag är vi cirka 5 400 medlemmar (december 2021) vilket gör oss till Sollentunas största idrottsförening.

Friskis&Svettis Sollentuna är en ideell medlemsförening vilket innebär att eventuella överskott går tillbaka till verksamheten eftersom det inte finns några vinstintressen bakom ägandet. Föreningens uppdrag är att få så många som möjligt att motionera och som medlem har du aktivt valt en positiv livsstil där vi strävar efter att må bra i rörelse.

Friskis&Svettis Sollentuna är ett av Sveriges modernaste gym på 4 200 kvadratmeter med de senaste redskapen som finns på marknaden. 

Friskis&Svettis Sollentunas verksamhet styrs av föreningens stadgar, du hittar dem här.

F&S Sollentuna har fler än 200 instruktörer, värdar och funktionärer som engagerar sig ideellt. Tack var dem kan F&S erbjuda träning – över 100 gruppträningspass i veckan och ett gym som är öppet varje dag, från morgon till kväll. 

Vår vision
Friskis&Svettis Sollentuna är en idrottsförening med ett för idrottsvärlden ovanligt mål. Hos oss är målet ett leende. Leendet Friskis&Svettis eftersträvar snarare känns än syns. Träning driven av dåligt samvete blir sällan särskilt kul, regelbunden eller långvarig. Det är därför som Idrottsföreningen Friskis&Svettis bygger hela verksamheten på idén om att träning ska vara styrd av lusten. Om det är kul att träna, då vill du göra det igen. 

En idrottsförening med ett så udda mål som ett leende som inte ens behöver synas måste förstås leva upp till lite annorlunda krav på träningen. Självklart finns all den kompetens man kan tänka sig om styrka, rörlighet och kondition. Men vår träning måste förstås innehålla något mer än korrekt utförda rörelser.

Därför är det där speciella leendet målet. Dit leder bara den sortens träning som också har plats för själen.

I våra lokaler kan du träna jympa, spinning, yoga och mycket mer eller på egen hand i ett komplett gym. Dessutom erbjuder vi barnpassning lördagar och söndagar.

Mer information om våra pass hittar du under Våra pass A-Ö.