Knäböj med förflyttning

I den här minibandsövningen sätter du minibandet under knäna. Sätt dig ner som på en stol och se till att pressa ut båda knäna i minibandet samtidigt. Nu börjar förflyttningen. Försök att lyft upp bröstet samtidigt som du knallar framåt.

Kålmasken

Redo för en utmaning? OK, då kör vi! Vandra ut med händerna till en planka med armarna sträckta framför dig. Trippa in med fötterna mot händerna och börja om igen.  Försök att hålla armar och ben så raka det går och höften stilla genom hela övningen .

Spela video

Sittande rodd

Lite extra kärlek till baksidan. Nyp ihop skulderbladen ordentligt när du drar bak bandet och försök att sitta med rak rygg hela tiden.

Höftlyft

Fantastisk miniband-övning som stärker upp runt höft och säte. Ligg på rygg med fötterna nära rumpan. Lyft nu höften så långt upp det går. Pressa ut knäna samtidigt. Du känner motstånd från minibandet så pressa ut och försöka att stanna till i det övre läget en kort sekund, och kom långsamt tillbaka från pressen. Sänk sätet till marken igen. 

Armhävning med förflyttning

Sätt minibandet vid handlederna. Gör en armhävning på tå eller knä, det som funkar bäst. Utmana genom att flytta händerna ett steg i sidled mellan varje nedsänkning. Försök att hålla ner rumpan genom hela övningen, sträva efter att nudda bröstkorgen i marken och spänn ut minibandet ordentligt.

Fler tips till sommarträningen