KBK!

Sitt inte och vänta in den perfekta tiden att börja, ta dig till träningen och kör bara kör! Den bästa träningen är den som blir av. Ett knep är att packa en färdig träningsväska kvällen innan, bara att rycka med sig i språnget på morgonen.

Var snäll mot dig själv

Kravlöshet är bra. Fokusera på det du klarar av, istället för på det du inte klarar av. Utmana lagom. Utgå från din känsla och dina förutsättningar istället för att snegla på andra. Att känna sig fri i träningen brukar leda till en skön träning.

Ge träningen tid

Planera din träning istället för att tänka “jag tränar när jag hinner”. Ett knep är att bestämma dig när under dagen du vill träna och sätt ett påminnelse på din mobil.

Starta soft

Minska risken för skador och tappat intresse genom att vänta med den tuffaste träningen. Starta gärna med några softpass! På soft får du samma typ av träning som i ett ordinarie pass men i ett ostressat tempo. På soft är det lätt att hitta rätt teknik och känsla. Ge kroppen tid att komma igång, oavsett vilken nivå du satsar på.

En lustfylld upplevelse

Testa olika sätt att träna och leta efter ditt leende eller en upplevelse som du gillar. Du kan träna för att bli tränad. Men det brukar bli roligare om du tränar för själva upplevelsen.

Kanske en kompis?

Tränar du skönast själv eller lockar det att komma igång tillsammans med någon? Fundera och testa. En träningskompis kan vara nyckeln till framgång. Men häng inte upp hela din motivation på att din kompis tränar, din egen lust styr bäst.

Ge träningen en chans

Sikta på att vara träna varannan, eller var tredje, dag under ett par veckor. Kontinuiteten ger dig förutsättningar för att fortsätta. Hittar du en träningsform som du gillar – kör den flera gånger. Efter några omgångar får du ut mer, både glädje och träningseffekt!

Du är redan en vinnare

Redan under första träningspasset kommer du känna hur kroppen svarar. Ta åt dig av känslan, njut av endorfinerna. Hur det än gick på träningen är du en vinnare!