1. Släden

Kul och lite annorlunda övning där du har möjlighet att få upp pulsen rejält. Hitta bålstabiliteten och tryck ifrån ordentligt med benen.

2. Välta däck

Tänk på att ha en rak rygg genom hela lyftet. Sänk axlarna och håll upp bröstet. En kul kombination – vält däcket, gör en armhävning bredvid däcket, kom runt och gör ett upphopp på andra sidan, vält tillbaka däcket och kör några varv till!

3. Armgång

En utmaning för greppstyrkan! Få lite sving så att du får med dig farten framåt och spänn hela kroppen för att samla kraften. Hur många pinnar klarar du om några veckor?

4. Chins

Övningarnas övning enligt många och en riktig utmaning! Se till att ha axlarna långt från öronen och aktivera coremuskulaturen ordentligt. Du behöver inte dra dig upp, att bara hänga aktivt är grym styrketräning det med. 

 

5. Dips

Funktionell övning som tränar musklerna i bröstet, axlarna och baksidan på armarna. Håll i stängerna och häng i luften med raka armar. Böj i armbågsleden så att kroppen åker neråt mot marken och pressa dig sedan upp till startposition.

6. Klättra

Lek dig fram och se hur högt du kan nå!

7. Hängande benlyft

Häng i stången, och lyft knäna upp mot överkroppen. För att göra övningen tuffare, lyft med raka ben. Garanterad genomkörare för magen.

Om inte alla redskap finns på just ditt utegym brukar det finnas bra instruktioner på andra övningar du kan göra på de olika stationerna. Ännu mer inspiration för utegymmet hittar du här.