Din uppgift

Som ledare eller tränare inspirerar du medlemmarna till lustfylld träning genom att leda pass eller inspirera i gymmet. Det viktigaste är att du brinner för att få människor i rörelse. Som ledare gör du oftast ditt eget personliga träningspass, utifrån F&S givna ramar. Detta får du förstås lära dig under utbildningen.

Som receptionsvärd är du en viktig del av den välkomnande Friskisatmosfären på anläggningen. Du välkomnar och pratar med medlemmarna och hjälper till vid inpassering, svarar på frågor om träning och håller snyggt i lokalerna. Du ser varje medlem och funktionär och är en klippa som kan hjälpa till med det mesta.

Oskar
"Om du ger energi så får du energi. Det är viktigt, speciellt i dessa tider." Oskar Juras

Ledare för Cirkelgym och Utefys

 

Som stängningsvärd är du en viktig del av att föreningens anläggningar och atmosfär är trygg för både medlemmar och funktionärer. Du håller snyggt i lokalerna och ser till att våra anläggningar är på topp vid stängning.

Som styrelseledamot är du en del av föreningens styrelse. Du brinner för föreningens bästa, tycker om att engagera dig och arbetar för att föreningen alltid tar tillvara på medlemmarnas intressen. 

"Friskis är mitt andra hem!" Ghada Merjan

Receptionsvärd

Så här går det till att bli funktionär

Bli ledare eller tränare

När du skickat in din intresseanmälan så kontaktar vi dig och berättar mer om hur uttagningen går till och vad du skall förbereda.

Blir du uttagen väntar Sveriges bästa träningsutbildningar. Ettan, som är på fyra dagar, går du tillsammans med andra blivande ledare och tränare från hela Sverige. Fokus ligger på Friskis idé, verksamhet och på anatomi, fysiologi och träningslära. Nästa utbildningssteg är din träningsformsutbildning. Den inriktar sig på den träningsform du kommer att leda, t ex Jympa, Yoga eller Gym. Utbildningen består av tre till fem dagar med teoretisk och praktisk träning. Din utbildning avslutas på hemmaplan med att du licensieras.

Friskis står för alla utbildningskostnader och därför förväntar vi oss av dig att du leder hos oss i minst två år. Eller mer, så klart!

Bli receptionsvärd eller stängningsvärd

När du skickat in din intresseanmälan så kontaktar vi dig och berättar mer om nästa steg som är en intervju och ett par testpass i receptionen eller som stängningsvärd. 

Bli styrelseledamot 

När du skickat in din intresseanmälan så kontaktar vi dig och bokar in ett möte med föreningens valberedning. Valberedningen uppgift är att föreslå nya ledamöter vid föreningens årsmöte. 

 

Utbildningen

Friskis&Svettis driver och utvecklar egna utbildningar för all vår träning. Det har vi gjort sedan starten. Tusentals människor har genom våra utbildningar fått lära sig mer om träning, ledarskap och fått utlopp sitt engagemang. Är det din tur nu?

Spela video