Vi är beroende av rörelse. Håller vi igång underhåller vi våra fysiska förmågor. Vi blir bra på det vi tränar. Träning fungerar på samma sätt i alla åldrar. Är du sugen på att komma igång? Här är en träningsguide för dig som är äldre.

  • Träna! Lite träning kan göra stor skillnad. Börja försiktigt och leta dig nyfiket vidare.
  • Utmana och visa hänsyn. Med ålder kommer oftast fler saker att ta hänsyn till. Kroppen har sin livshistoria och förtjänar respekt. Men det är inte detsamma som att all träning ska vara försiktig. Hitta balansen.
  • Allsidigt. Med kondition och styrka bygger du grunden. Addera sedan rörlighet, balans och koordination. Resultaten visar sig på hela hälsoregistret. Träningen ger positiva effekter på nästan allt.
  • Hitta rutinen. Ju äldre vi blir desto viktigare är det att träna regelbundet.

Redo att köra? Här är tre ingångar till träning för dig som är äldre

1. Hela Friskis utbud

Du är som alla andra. Och lite äldre. Det krävs inte ett specialanpassat träningsupplägg för dig som är äldre, Friskis&Svettis har ett brett utbud som passar många. Hitta din träningsform och den attityd du vill ha under träningen. Botanisera bland vårt utbud. Testa dig fram och lyssna på kroppen. Prata med ledare, tränare och värdar för att hitta en träningsform som passar dina förutsättningar. Till utbudet ››

2. Soft träning - Brett utbud som passar många

Soft passar dig som känner att vårt ordinarie utbud är lite för tufft och utmanande. Soft passar också dig som vill börja försiktigt. Passen är uppbyggande, energigivande och hänsynsfullt utmanande träning. Du har stor möjlighet att anpassa träningen till dina förutsättningar och mer tid att känna in kropp och sinne. Inriktningen soft finns på flera av våra träningsformer. Här är alla våra Soft-pass »

3. Seniorklubben - Ännu mer mjukt och gemytligt

Friskis&Svettis första träningsklubb där seniorer inspirerar andra seniorer i helt anpassad träning. Aktiviteterna är mjukare än Soft-pass och enkla att anpassa efter din förmåga. Träningskvaliteten är hög, Seniorklubben innehåller riktig träning, och gemenskapen är lika viktig som träningen. Det finns flera olika aktiviteter som tillsammans tränar din styrka, kondition, balans och smidighet.
– Hitta likasinnade och njut av den mysiga klubbkänslan. Träningen kommer på köpet. Helt plötsligt kommer du känna att det är lite enklare att knyta skorna och lättare att lyfta matkassen, säger Annika Gärderud, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks.
Till Seniorklubben »