Intervallsommar

Du kan intervallgå, intervalljogga eller intervallspringa. Och allt funkar bättre med tillägget ”intervall”, kolla här:

Gå eller jogga snabbt hundra steg och lite långsammare hundra steg. Och repetera – det är intervallträning i sin linda. Vill du slippa räkna stegen funkar det att passera tre lyktstolpar snabbt och tre lite långsammare. Eller öka tempot under en låt i lurarna för att sedan sakta ner till nästa. 

Intervaller handlar inte bara om att öka konditionen och prestera, utan kan även användas för att gå från powerwalk till löpning. Testa att lägga in tre kortare löpsträckor i slutet av din powerwalk. Vid nästa tillfälle testar du fyra eller fem tempoökningar och vips så har du genomfört ett helt löppass. Glöm inte intervallerna i sommar!

Träningsband

Träningsband ser ut ungefär som spännbanden du använder för att fästa saker på takräcket eller ett släp, fast med handtag. Får du med ett träningsband i semesterväskan har du i stort sett ett helt gym med dig. Fäst banden i ett träd eller en bjälke och sätt igång – pressa, dra, lyft dig själv. Sky is the limit när det kommer till övningsutbud, men glöm inte att du kan lägga in vridningar när du kör med träningsband. Vridningar är fantastisk träning!

Bonusrutan: Hyrox

Hyrox är en växande tävlingsform. De tävlande springer en kilometer för att sedan göra en funktionell övning. Detta upprepas åtta gånger. De funktionella övningarna är alltid samma, exempelvis stakmaskin, dra släde, knuffa släde med mera. Detta är givetvis jättejobbigt, men tänket är bra även för din träningssommar. Om du springer exempelvis fyrahundra meter, alltså ett varv på en löparbana, och därefter gör 20 armhävningar. Sen springer du ett varv till och kör sedan 20 knäböj och så vidare. Att kombinera kondition med styrka funkar var du än landar i sommar. 

Allt för din träning 

Upptäck Friskis Go du också