Folkets favoritövningar

Spela video

En behöver inte gå långt tillbaka i tiden för att se början av gymrevolutionens stormsteg in i träningshistorien. Gymträning kunde för några decennier sedan vara provocerande, för hårt, för svårt och inte för ”folk i allmänhet”. I dag är gym ett vardagligt inslag i träningsvärlden och till för alla som vill. Träningen kan vara mycket: klassisk styrketräning, rehabträning, en bred variation av funktionell träning, rörlighets, fys- och konditionsträning och gymträning i grupp.

Synen på styrketräning och gym och attityderna kring vem som kan och får träna gym har också förändrats. Vi vet i dag med vetenskapligt stöd om att styrketräning går utmärkt att träna från tonåren och hela livet, 13-åringen jämte 94-åringen liksom den som är gravid eller tävlingstränar. Det handlar om att individanpassa och att ha kunskap om vad kroppen behöver i olika skeden i livet. Friskis&Svettis erbjuder ett funktionellt helhetstänk som gör träningen hållbar, utvecklande och förhoppningsvis rolig på vägen!

Vad driver dig?  

Motivation till gymträningen kan kommer från många olika behov, upplevelser och mål. Här får du möta Friskis-medlemmen Marit Sundin och en av Friskis personliga tränare, Petra Bjerner.

Spela video
Spela video

Möt två gymmare 

I Friskis gym möter du många människor. Här får du träffa Patricia Rosendahl och Nanna Holthe som låter gymmet lägga grunden för både amerikansk fotboll och lustfylld dans.

Sugen på gymträning?