Friskis Huddinge

Vår förening – IF Friskis&Svettis Huddinge

IF F&S Huddinge startade sin verksamhet den 22 februari 1983. När vi kom igång på allvar under hösten 1983 var vi ca 300 motionärer och 12 funktionärer. Vi jympade då i Huddingehallen, Kvarnbergs-, Solfagra- och Hörningsnässkolan. Hösten 1985 startade jympan i Skogås och fem år senare även i Trångsund. Sommaren 2022 avslutades verksamheten i Skogås/Trångsund.

Vid starten hade vi två intensiteter att erbjuda våra medlemmar, nämligen medel och intensivjympa. Idag kan vi erbjuda en mängd olika varianter av gruppträning, spinning och gym. Sedan våren 2004 driver vi vår verksamhet på Friskcenter på Dalhemsvägen 33 A i centrala Huddinge. Idag är medlemsantalet uppe i över 2000 och vi har 3 anställda. Utöver våra 3 anställda har vi ca 100 ideella funktionärer som bland annat värdar, gruppträningsledare, eller individuella tränare. Vi har en styrelse som också består av ideellt engagerade människor som lägger en del av sin fritid på vår förening.

Hos oss hittar du träning på olika nivåer, så som styrka och funktionell träning, danskänsla och samt inre fokus. Självklart hittar du träning för flera åldrar. På gymmet tränar du styrka i maskiner eller med fria vikter.

Friskis&Svettis träning är genomtänkt med hög kvalitet. Alla våra ledare och instruktörer går gedigna utbildningar och licenseras innan de får förtroendet att leda och instruera. 

IF Friskis&Svettis Huddinges ledord är GLÄDJE, ENGAGEMANG, KVALITET och FÖRENINGSKÄNSLA. Dessa ord genomsyrar hela vår verksamhet.