2. Sätt upp mål eller bara kom igång

Träning funkar olika för olika personer.För vissa funkar det väldigt bra att sätta upp ett träningsmål. För andra kan det vara enklare att bara köra utan att sätta några krav på sig själv. Testa vad som funkar bäst för dig.
 

3. Börja lätt och hitta kontinuiteten

Känns det som ett stort steg att komma igång? Kör igång enkelt och öka träningen gradvis. Börja till exempel med en promenad, kanske på lunchen eller varför inte på morgonen innan jobbet. Se till att du hittar den tid som passar dig och försök att hålla i rutinen för att sedan öka successivt.
 

4. Hitta ny inspiration och härma

Det finns massor av träningsinfluensers som delar med sig av inspiration, pass och tips på övningar. Plocka russinen ur kakan, härma och hitta inspirationen för dig. Spana till exempel in vår serie med träningsinspiration här eller testa ett pass i Friskis onlineträning.
 

5. Belöna dig

Sist men absolut inte minst, när motivationen är som lägst - belöna dig! Det handlar om att förknippa träning med någonting som gör dig glad, kanske att träna med vänner, fika efteråt eller köpa något fint till sig själv. Eller varför inte lyssna på din favoritpodd eller låt när du tränar? När du förknippar träning med något positivt och roligt är det lättare att fortsätta. 
 

Mer träningsinspiration