Öppettider

Öppet idag:
04.30 - 23.00
Bemannat:
09.00 - 19.00
Länk till avvikande öppettider
Veckodag Öppet Bemannat
Måndag 04.30 - 23.00 09.00 - 19.00
Tisdag 04.30 - 23.00 09.00 - 19.00
Onsdag 04.30 - 23.00 09.00 - 19.00
Torsdag 04.30 - 23,00 09.00 - 19.00
Fredag 04.30 - 23.00 09.00 - 18.00
Lördag 04.30 - 23.00 09.00 - 13.00
Söndag 04.30 - 23.00 15.00 - 19.00
Öppet Bemannat
6/6
Midsommarafton
25/6 04.30 - 23.00
Midsommardagen
26/6 04.30 - 23.00
Söndagen midsommar
27/6 04.30 - 23.00 15.00 - 20.00

 

  
För att träna under de obemannade timmarna behöver du ha en kod till ditt kort.

Du registrerar en personlig kod i medlemsservice.

Välkommen till Frölunda

I vårt ombyggda, fullutrustade gym på 2 plan finns ytor för funktionell träning, maskiner, fria vikter, cardiopark, aktivitetsvägg, löparbana och rigg. I gymmet kan du träna individuellt eller i grupp på våra bokningsbara inspirationspass. Tränare finns på plats särskilda tider för att stödja och inspirera dig i din träning.

Här finns tre olika salar anpassade för gruppträning – stora salen, spegelsalen och en indoor walking-sal. När det inte pågår pass i salarna får du gärna använda dem för din egen träning.

Behöver du fylla på med energi före eller efter ditt träningspass eller bara slappa en stund har vi en cafédel fylld med schyssta saker som tex mackor, smoothies och bars. Vi har också en shop där vi säljer kläder, vattenflaskor och annat som hör träningen till.

Här finns solarium som du använder via poletter eller solkort (köps på plats, åldersgräns 18 år).

Platschef - Elinor Sahlin

Nu är ombyggnaden av gymmet klart

Vi har uppgraderat och skapat ett modernt gym på Friskis Frölunda, som är en av de häftigaste gymlokalerna i Friskis Göteborg.

Den stora förändringen har skett på nedervåningen; Golvet är nu ett 30 mm tjock golv som tål det mesta inklusive två inbyggda lyftarpodier.
Vi har en löparbana för släde, sprinter, utfall och dylikt samt en rigg med ringar, rep och lyftarmöjligheter. 
En så kallad ”aktivitetsvägg” är på plats som det bland annat är säkert att kasta bollar och stå på händer mot. 
Utöver detta finns nu möjlighet för träning med stänger och vikter så som knäböjsställningar, bänkpressar, smithmaskin, sälrodd, kabeldrag, glute drive, hiit-bike, hantlar, benpress, latsdrag, rodd, kettlebells och hantlar på denna våning. Utöver detta finns också magbänkar, brutalbänk och ryggresare. 
En ytterligare nyhet för nedervåningen är en handcykel som är anpassad för rullstol.

På övervåningen är hela cardioparken inklusive löpband, crosstrainers, roddmaskiner och cyklar ersatt. Nu finns löpband (två olika typer), en trappmaskin, crosstrainers, indoor walking-maskiner, tre olika slags cyklar, roddmaskiner och stakmaskiner. Med andra ord ett brett och varierat utbud.

Stretchytan har fått ett nytt golv, bättre anpassat att kunna ligga på, samt ny utrustning i form av ryggresare och dylikt.

Styrkemaskinparken är nu koncentrerad till övervåningen (bortsett från kabelmaskinera och övriga maskiner som laddas med viktskivor). De maskiner som finns är sittande benpress, benspark, bencurl (både sittande och liggande), stående vadpress, insida-/utsida lår, axelpress, latsdrag, sittande rodd, assisterad chin/dip, bröstpress, kombinerad fly/baksida axlar samt en ryggsträckare och magmaskin.

Anläggningen erbjuder nu en större bredd i möjlig träning.
Välkommen! 

Hur mycket folk är det på anläggningen?

Vissa tider är det väldigt luftigt i våra gym och lågt deltagande på gruppträningen. Andra tillfällen är det högt tryck med väntetid på maskinerna och fullbokade pass.

Just nu är det extra viktigt att vi håller avstånd till varandra. På alla anläggningar har vi gjort anpassningar till exempel genom att begränsa antalet platser på gruppträningen och glesa ut mellan, eller stänga av vissa maskiner.

Prata med medlemsservice på anläggningen för att få information om hur besöksmängden ser ut så att du kan planera din träning på bästa sätt.  

Titta in hos oss

Det här kan du träna

  • Gruppträning
  • Gym
  • Indoor walking

Barnpassning och barnrum

Med anledning av Corona har vi just nu ingen barnpassning.
När barnverksamheten kommer igång hos oss igen erbjuder vi barnpassning och lekrum för barn upp till 10 år, tider läggs ut när det blir aktuellt igen. Du kan då även ta med din bebis i gymmet på vissa tider.

Läs mer här

Personlig tränare

Letar du efter din motivation eller en ny utmaning? Våra Personliga tränare möter dig där du är. Oavsett om du är ny, van, äldre, yngre, ringrostig eller övertänd.

Läs mer här och boka

Hyr våra salar

 

Vi hyr ut våra lokaler för aktiviteter inom idrott, träning och friskvård. Intresserad? Kontakta Malin Boork på malin.b@gbg.friskissvettis.se

Tillgänglighet

På Frölunda finner du vår träning på två våningsplan. Entré, omklädningsrum, salsträning och styrkerelaterad gymträning finns i markplan. Indoor Walking och konditionsträning i gymmet hittar du en trappa upp.

Den obemannade ingången ligger idag en trappa upp med ledstång men flyttas till entréplan under sommaren 2020 samtidigt som ett enskilt omklädningsrum kommer till.

Boka massage

Joakim  är utbildad massageterapeut på Axelsons Institute och hyresgäst hos oss på Friskis Frölunda.
"Mitt mål med massagebehandlingarna är att kunden ska få bästa möjliga behandling för sina besvär och på så sätt minska risken att besvären kommer tillbaka."

Här finns vi

Träna på Friskis

Här finns vi

Så här tar du dig hit

Kollektivt

Närmaste hållpalts heter Bergkristallgatan. Tex buss 50 går från Brunnsparken och tar ca 20 minuter.

Cykel

För att hitta närmsta cykelväg sök i cykelreseplaneraren som du hittar här.

Parkering

De p-platser som är runt anläggningens väggar är Friskis samt 7 st. längst ner på Säckpipegatan. ( finns hänvisad plats)
Skriv upp registreringsnr på den parkerings-Ipad som ligger inne i medlemsservice vid incheckningsdatorn, oavsett om vi är bemannade eller inte. Instruktioner finns även där.

Cirka 200 meter från anläggningen, i riktning mot Frölunda torg mittemot Stadsmissionen finns 6 7 st. p-platser, avgiftsbelagda.

Titta in hos oss