Din uppgift 

Din uppgift som tränare/ledare

Som ledare eller tränare inspirerar du medlemmarna till lustfylld träning genom att leda pass eller instruera i gymmet. Det viktigaste är att du brinner för att få människor i rörelse. Resten tittar vi på under uttagningarna. Som ledare gör du oftast ditt eget personliga träningspass, utifrån F&S givna ramar. Detta får du förstås lära dig under utbildningen.

Din uppgift som receptionist

Som receptionist är du den första våra medlemmar möter. Du inspirerar och guidar i det utbud Friskis erbjuder. Du har en fast tid varje vecka och under helger och sommarledighet anpassar vi schemat och gruppen hjälps åt att fördela resurserna. 

Din uppgift som gymvärd

Som gymvärd är du Friskis representant i gymmet. Genom ditt välkomnande och tillmötesgående sätt skapar du en positiv atmosfär i vårt gym. I ditt uppdrag som gymvärd skapar du en lustfyllt träningsupplevelse genom att hålla god ordning i vårt gym. Du har en en fast tid varje vecka, under storhelger och sommarledighet anpassar vi schemat och gruppen hjälps åt att fylla det.

Bli en hjälte

Det du behöver är ett stort intresse för Friskis&Svettis och träning, en engagerad attityd och tid för ditt uppdrag.

Ansök om att bli ledare eller tränare

F&S Älmhult rekryterar ledare och tränare löpande under året. Anmäl ditt intresse för att bli ledare eller gyminstruktör på blanketten som du hittar här. Mejla in den till info@almhult.friskissvettis.se, eller lämna den i vår reception. 

Ansök om att bli värd

Vill du bli värd? Fyll i en intresseanmälan, mejla den eller lämna in den till oss i receptionen så kontaktar vi dig för en intervju.


Andra typer av engagemang

Har du en idé du vill förverkliga hos Friskis? Hör av dig, vi vill alltid hitta nya spännande sätt för ideellt engagemang.


Frågor? Kontakta oss!

Har du frågor eller funderingar om rollen som som ledare/tränare, kontakta vår träningsansvariga Elisabeth: elisabeth@almhult.friskissvettis.se

Har du frågor eller funderingar kring rollen som värd, kontakta vår serviceansvariga Anna: anna@almhult.friskissvettis.se

 

Så här går det till att bli ledare/tränare 

Vägen till att bli en licensierad Friskishjälte - steg för steg.


1. Du har tid och lust 

Att vara ledare eller tränare i Friskis&Svettis är ett inspirerande och utvecklande uppdrag. Men det tar också tid att utbilda sig och lära sig hantverket, och därefter leda pass eller inspirera i gymmet. Första frågan blir därför: Har du tid, lust och energi?

2. Ansök

Skicka in en ansökan!


3. Uttagning: Intervju och praktiskt prov

Välkommen till intervju och praktiskt prov. Intervjun handlar om dig och dina drivkrafter. Varför vill du engagera dig? Det praktiska provet skiljer sig åt beroende på vilken roll du söker. Vill du till exempel bli jympaledare tittar rekryterarna på hur du använder kroppen, att du kan hålla takten och inte minst att du orkar ett helt pass.

4. Utbildning gånger två

Om du får beskedet att du är uttagen är det dags för utbildning! Alla går utbildningen ”Ettan” som ger grundläggande kunskaper om fysiologi och träningslära. Därefter är det dags för träningsformsutbildningen, där du fördjupar dig i just din träning. Läs mer.


5. Fadderhjälp på vägen

Nu är det dags att börja sätta ihop ditt första pass eller din första instruktion. Du får en erfaren ledare/tränare som fadder, som är ditt bollplank när du behöver.


6. Licensiering: Slutprovet

Nu är det dags för licensiering; slutprovet innan du kan ut och inspirera på egen hand. Leder du gruppträning får du leda ditt nytillverkade pass, med en av Friskis&Svettis behöriga licensierare på plats. Hen kollar att du har förstått passupplägget och att leder på ett medryckande och pedagogiskt sätt. Ska du instruera i gymmet följer licensieraren istället med dig under en instruktion.

Klarar du inte licensieringen får du en chans till inom ett par veckor. Då bör det sitta!


7. Inspirera!

Hurra! Nu är du licensierad Friskishjälte. Ut och inspirera folk till ett rörligare, roligare liv!


8. Utvecklas

Du slutar aldrig att växa och utvecklas som ledare/tränare. Det är en del av det roliga. För att du som ledare/tränare ska fortsätta hålla hög kvalitet och utvecklas vidare får du som ledare regelbundna uppföljningar av föreningen. Då är en uppföljare är med på ditt pass/instruktion och ger feedback som hjälper dig att hela tiden utveckla dina förmågor. Ni har ett motiverande samtal om dina drivkrafter och hur du kan utvecklas i din roll.


Genom föreningen får du också regelbunden inspiration till nya pass med övningar, kunskap och ledarskap.Just nu söker vi dig som vill bli ledare inom gruppträning, gyminstruktör, gymvärd eller receptionist!