Ledare

Att vara ledare på Friskis är kul och inspirerande. Du får chans att beröra, överraska och hjälpa våra medlemmar att bli starkare och friskare. Du inspirerar och bjuder på upplevelser som känns på fler ställen än i musklerna. Räkna med ett leende från medlemmar som ser fram emot att svettas på just ditt träningspass.

Tränare i gymmet

Som tränare på Friskis har du ett genuint intresse för möten med människor. Du har vana av och intresse för styrketräning och du gillar Friskis träningskoncept. I rollen som tränare genomför du instruktioner tillsammans med inbokade medlemmar. Du kan även leda pass i gymmet med en mindre grupp. Du finns till hands i gymmet för den som har frågor eller behöver hjälp med en övning, och skapar god stämning och trivsel.

Så här går det till att bli ledare/tränare

1. Uttagning

Du väljer två låtar och leder övningar från din träningsform. I en intervju får du berätta om dina drivkrafter och ditt engagemang för träning. Takttest tillkommer på alla träningsformer utom cirkelfys, multifys, yoga, power hour, HIT och tränare. För att bli tränare väljer du ut tre övningar som du ska visa och coacha. 

2. Utbildning

Sveriges bästa träningsutbildning väntar för dig som bli uttagen. Grundkursen Ettan samlar alla nya ledare och tränare. Därefter väntar träningsformsutbildningen där du får fördjupa dig i just din träning. Utbildningarna bekostas av Friskis. 

3. Licensiering

Efter utbildning förbereder du ditt pass eller instruktion för ett slutprov. Du är ledare/tränare i minst ett år men vi hoppas förstås att du vill vara på Friskis längre tid än så. Ditt engagemang ideellt men i gengäld får du en massa kunskap och fri träning. 

4. Inspirera i din träning

Grattis, nu är du licensierad ledare eller tränare. Dags att möta alla medlemmar med din kunskap och träningsglädje! Resan som Friskisfunktionär har bara börjat. För att du som ledare/tränare ska fortsätta hålla hög kvalitet och utvecklas vidare får du regelbundna uppföljningar, inspiration och vidareutbildningar.

Frågor? Intresserad? 

Kontakta Träningsansvarig Elisabeth: elisabeth@almhult.friskissvettis.se