• Styrka Varva löpningen med styrketräning: Spring till gymmet och kör ett lite kortare pass, eller pausa under din löptur och gör lite sköna styrke- eller rörlighetsövningar.
 • Tillsammans Ta med en kompis ut i spåret eller häng med på något av Friskis Löpning-pass. Löpträning i grupp som passar både för dig som är ovan och för dig som springer dagligen. Att träna tillsammans är roligare!
 • Musik Har du också märkt att du plötsligt trycker på lite extra när favoritlåten kommer på i lurarna? Eller att det är svårt att låta bli att springa i takt? Genom att experimentera och sätta ihop olika låtlistor för olika pass som mysjoggen, intervallpasset eller långpasset, kan träningen få en helt ny dimension. Kanske hittar du en ny favorit?
 • Podd Eller är det snarare ett skönt snack inspirerar dig? Testa någon ny spännande podcast istället för låtlistan.
 • Spegelvänt Spring eller gå din vanliga runda, fast åt andra hållet. Ett enkelt knep för att få lite variation och dessutom förvandlas de vanliga uppförsbackarna till nedförsbackar.
 • Lopp Anmäl dig till ett löplopp. Samtidigt som du tränar långsiktigt för att kunna leva livet fullt ut kan det vara kul att få ökad motivation från ett kortsiktigt mål att sikta på.
 • Fika Ta en fika-tur. Planera en lagom lång sträcka så att du behöver en paus vid ett fik eller en kiosk. Ha en tjuga i löpartightsen, ta en paus, mumsa glassen och kanske stretcha lite. När fikat är slut springer du hem med ny energi!
 • Morgonpigg Kör powerwalk eller löpning på morgonen. Utlovar en riktigt bra start på dagen, vare sig du har semester eller ska till jobbet.
 • Upplägg Är det riktigt varmt ute kan ett annat upplägg än distans vara skönt. Antingen kör du ett riktigt kortpass eller ett intervallupplägg. Nedan hittar du förslag på just ett intervall-pass.
 • Upplevelser Spring för att se. Eller upptäcka! Vad finns i den där dungen? Går det att springa runt det här berget? Eller över det? Låt din nyfikenhet driva dig.
 • Platser Utmana dig till att hitta en för dig helt ny runda. Som kanske innehåller en riktigt skön trappa att springa upp för. Eller några stora stenar att hoppa upp på. Eller: Kör ditt pass på en löparbana. Du känner dig alltid snabbare på orange underlag och med vita streck på sidorna!

  Ha så kul på löparrundan!

Intervallupplägg 30 min

Börja med lätt jogg i 7 minuter för att komma igång. När du känner dig redo kör du 5 stycken 1-minutersintervaller. Ta upp tempot då så att du känner att det blir skön fart i steget.

Mellan varje intervall kan du vila 30 sekunder genom att gå i raskt tempo. När du gjort 5 stycken kan du ta en lite längre återhämtning.

Laddad igen? Dags att vända hem köra ytterligare en serie med 5 stycken 1-minutsintervaller. Därefter joggar du lite långsamt i typ 5 min och går sedan hem och kör lite skön rörlighetsträning. 

Lycka till!