Installera appen Mitt Friskis

Börja ditt medlemskap med att installera appen "Mitt Friskis" på din mobiltelefon. I appen kan du boka pass, kolla öppettider och annan information och du kan förnya dina träningskort mm. 

Du loggar in i appen med den e-mail adress du har kopplat till ditt medlemskap, lösenord är ditt födelsedatum (ÅÅMMDD). Kom ihåg att ändra till ett lösenord som bara du känner till. Klicka på "Profil" längst ner till höger och därefter "Mina anläggningar" i menyn som viks ut. Välj anläggning (Nyköping) och spara ditt val.

Inpassering och Check-in med mobiltelefon

Starta appen "Mitt Friskis". På startsidan (Utforska) visas en röd Bluetooth symbol ner till höger. Klicka på den för att koppla mobilen till dörröppning.

Du måste ge appen tillstånd att använda Bluetooth och Plats. Första gången du använder appen för inpassering och incheckning ber appen om behörighet. 

Lås upp dörren

Efter en kort stund när mobilen fått kontakt med dörröppningen visas meddelandet "Vill du låsa upp" på mobiltelefonen. Klicka på "Aktivera" så låses dörren upp och du kan gå in.

Checka-in

När du kommer in i lokalen får du ytterligare ett alternativ på mobilskärmen, "NYK_CHECKAIN". Klicka på "Aktivera" så checkas du in på det gruppträningspass du har förbokat eller på gymmet.

Inpassering med nya kortet

Om du har vårt nya kort (utan streckkod) kan du både öppna dörr och checka in med det. 

Till vänster om entrédörren, på tegelväggen sitter dosan för att låsa upp dörren. Den har märkningen "Gantner. Ta ditt kort och håll det framför dosan så öppnas dörren.

Checka-in med nya kortet

Inne i lokalen finns en kortläsare på väggen mitt emot Friskis kiosk automat. Blippa kortet där för att checka-in på ett pass du har bokat, eller för träning på gymmet. Om du har klippkort dras en gång från ditt kort när du checkar in. Om du skall gå på gruppträning, men inte har bokat dig i förväg går du till bildskärmen på receptionsdisken och väljer pass efter att du har blippat kortet vid Gatner-läsaren. 

 Kort med streckkod

Du som har ett kort med streckkod på baksidan kan inte låsa upp dörren med hjälp av det. Du kan dock fortfarande checka in dig på kortsidan av receptionen som tidigare för att pricka av bokat pass eller gymträning. Vill du kunna låsa upp dörren också, behöver du något av ovanstående inpasseringsmetoder.

Vi uppmanar dig att se till att ordna något av ovanstående inpasseringsmetoder inom det närmsta för att säkerställa att du även kommer in då anläggningen är låst. Vi planerar att fasa ut dessa kort helt inom en snar framtid och då är det endast ovanstående inpasseringsmetoder som kommer att fungera både för att låsa upp dörr samt för att checka in sig. 

De nya korten finns att köpa i receptionen, de kostar 50 kronor. 

Den mobila inpasseringen/incheckningen är kostnadsfri och finns alltså i bokningsappen Mitt Friskis

Bemannad anläggning

Vid bemannad anläggning fungerar inpasseringen och incheckningen precis som för den obemannade anläggningen då nyckelgym råder. Den enda skillnaden är att du inte behöver genomföra inpasseringssteget (för att låsa upp dörr) utan endast incheckningssteget (för att pricka av bokat pass/gymträning). 

Incheckningssteget görs vid varje träningstillfälle och inpasseringssteget endast då anläggningen är obemannad (nyckelgym).