Unga i fokus

Under hösten har Friskis lanserat en rad andra initiativ med tonåringar i fokus. Nu är det eventet Träningssöndag som dyker upp i flera föreningar på olika håll i landet. Här bjuder Friskis in tonåringar för att träna och inspireras tillsammans med föräldrar, äldre syskon eller kanske kusiner. 

Stor undersökning till grund för satsningen

Till grund för Friskis stora ungdomssatsning ligger en undersökning genomförd tillsammans med Ungdomsbarometern. Av den framgår att målgruppen gärna tränar tillsammans med andra.
– Många killar och tjejer sliter med prestationskrav och har svårt att hitta balans i tillvaron. Vi vet hur stor skillnad redan lite rörelse kan göra för hur vi mår, både fysiskt och psykiskt. Därför erbjuder vi ett sammanhang fritt från krav och press, och en chans att hitta till träningen via familjemedlemmar, säger Susanne Jidesten. 

Pop-Up träning på skolgårdar

Tidigare under hösten har Friskis också gästat skolgårdar med Pop Up-träning. Även satsningen på träningsinspiratörer har skalats upp, vilket gör att det nu utbildas ännu fler ungdomar för att guida och motivera andra unga i gymmet. Projektet har möjliggjorts med stöd av ICA-stiftelsen.
Först ut med Friskis Träningssöndag är Friskis Lidköping, Friskis Vänersborg och Friskis Karlstad.

Några fakta från undersökningen:

  • 62 % unga uppger att den mest avgörande faktorn för att vilja träna, är att det ska vara roligt. 
  • Att 57% av unga upplever de förväntningar de har på sig själva som mycket stressande

Fler nyheter från Friskis