4 träningstrender 2023

1. Styrketräningen fortsätter dominera

Gym-träningen fortsätter framåt som tåget. Vi har sagt det förr men är det någonstans vi hittar yngre generationer i träningen så är det här. Att “gymma” blir allt mer som att hålla på med vilken idrott som helst. Det tränas mycket och det tränas seriöst.
 

2. Förändrade beteenden och livsstilsvanor

Vi tränar på fler sätt och på fler platser än tidigare. Många väljer att komplettera passen på träningsanläggningen med att träna hemma eller köra några pass utomhus. Vi byter och testar nytt. Kör ett pass med kompisgänget, något digitalt, yoga på stället på hörnan och söndagsjogg med lokala löparklubben. Lättillgängligt och tidseffektivt är ledorden i trenden som nu sätter sig på riktigt. Här kan vi också räkna in vardagsmotionen. Att cykla till jobbet eller promenera med hunden har blivit en del av en varierad träningsrutin.
 

3. Det-ska-kännas-träning

Den högintensiva träningen med korta pass och hög puls har fått ett uppsving. Men nu med en extra dimension där fokus ligger på inramningen, på showen, på ljud och ljus. Tillsammans i mindre grupp får träningen det där extra trycket som gör upplevelsen komplett. 
 

4. Mer sömlös digital träning

För bara några år sedan kopplade vi bort mobil samt ettor och nollor för en stund under träningen. Pulsklocka visst, diverse appar för att logga träningen ja, men inte i någon större utsträckning. Det börjar ändra sig. Digital träning är här på allvar år 2023. När du inte hinner till anläggningen har du den i fickan – puls och gemenskap, när du kan och på dina villkor. Träna med vem som helst när som helst.
 

Fler nyheter från Friskis