Åldergräns för att köpa kort

Registrering av personuppgifter och första köp av kort görs i vårdnadshavares sällskap till 16 års ålder. Detta kan ej göras per telefon eller med en fullmakt.

I webbshopen kan man endast köpa kort om man är 16 år eller äldre. Förälder kan heller inte köpa kort till sitt barn via webbshopen om barnet är under 16 år. 

Ska ett kort förnyas så behöver vårdnadshavare ej vara med.

Åldersgränser för träning

Gym

Från det år man fyller 13 går det fint att träna på gymmet, med eller utan vuxen.

Gruppträning utan redskap


Från det år man fyller 10 går det bra att gå på alla gruppträningspass som är utan redskap.
Utan redskap avser Jympa, Yoga, Coreflex, Step och Dans.

Gruppträning med redskap

För gruppträning där man använder redskap är åldersgränsen det år du fyller 13 år. Gruppträning med redskap avser Box, Cirkelfys, Cirkelgym, Power hour, Skivstång, HIT och Multifys.

På Spin och Indoor walking är det samma åldersgräns och du bör vara minst 150 cm lång.

Familj och junior

Familj är ett pass för barn 2-6 år ihop med vuxen. På Familjefys är åldergränsen 6-12 år. På Familjefys tränar man ihop med vuxen.

Barn som inte tränar

Av säkerhetskäl kan de inte vara med i gym eller hallar när du tränar (utom när det är pass för barn förstås!). Det finns barnrum/barnyta i Kanonhuset, Tannefors och Harvestad, och väntytor i alla fyra lokaler där barn gärna får vara. Förälder/vuxen har alltid ansvar för barnen.

Vardagar fram till kl 15 kan dock de minsta barnen vara med i gymmet om de sitter/ligger i babyskydd (vagninsats, bilbarnstol eller babysitter). Det gäller i alla våra gym.

I Harvestad och Tannefors kan du även ta med vagnen in i gymmet vardagar fram till kl. 15 om den har hjulskydd. Barn som ligger/sitter i babyskydd får ej vara med i hallen under gruppträning.

På obemannade tider i gymmet på Kanonhuset kan äldre barn ej följa med då barnyta saknas (finns endast under bemannade tider).