Bröstpress med hantlar

Varför? Det här blir som en upp-och-ner-vänd armhävning, men lättare än armhävningarna på golvet.
Gör så här: Ligg på en bänk eller en boll. Håll hantlar i händerna. Startläget är med hantlarna utanför bröstet med sänkta axlar så att skuldrorna är stabila. Pressa upp till raka armar utan att slå ihop hantlarna, rör dig kontrollerat.
Tips! Om du ligger på en bänk kan du lyfta upp knäna mot bröstet och pressa ner svanken och ländryggen i bänken för lite extra utmaning.

Lägg till ett släpp

Varför? Den här varianten blir både tyngre och utmanar bålen extra mycket.
Gör så här: Stå i en vanlig armhävningsposition på tå eller knä. Ha en stabil startposition. Sänk kroppen i en armhävning och lyft ett ben utan att tappa stabilitet i höftpartiet. Tänk att höftbenen ska vara parallella. Behåll benet lyft tills du kommer helt upp igen. Byt ben till nästa repetition.
Tips! Du kan också göra vanliga armhävningar, men släppa en hand från golvet och sträcka den framåt eller åt sidan så att du står i en trebent planka mellan varje repetition.

Bonus! Variera händerna

Varför? För att utmana bröstet och axlarna på ett lite annorlunda sätt och på det sättet bli starkare i armhävningarna.
Gör så här: När du gör en armhävning brukar man höra att man ska ha händerna rakt under axlarna. Det är inget fel i den beskrivningen, men ibland kan det vara bra att variera lite. Testa att sätta händerna bredare isär, tätare ihop, ena handen framför den andra och så vidare. Bara fantasin (och till slut orken) sätter gränser.