Barn ska inte styrketräna

Styrketräning för barn(7-18 år) har länge varit ett omdebatterat område. En hel del intressant forskning har gjorts inom området barn och styrketräning de senaste dryga decenniet. Den visar att åldersanpassad styrketräning är ofarligt för barn. Den visar också att styrketräning är viktigt för deras hälsa, fysiska, psykiska och idrottsliga utveckling. 

Lågintensiv träning bränner mer fett än högintensiv.

I sak är det faktiskt sant, lågintensiv träning hämtar sin energi till största del från energikällan fett medans en mer högintensiv träning använder kolhydrater som sin primära energikälla. MEN tränar du högintensivt och lågintensivt lika ofta och länge kommer du i slutändan ha förbrukat mer fett(energi) med den högintensiva träningen. Vi förklarar gärna varför (men det är en längre förklaring) så är du intresserad så kontakta oss här

Det ska göra lite ont att träna, annars tar man inte i.

Ont är en subjektiv uppfattning. Någon som aldrig har tränat kan tycka det gör lite ont när musklerna får anstränga sig innan man blir van. Men träning får aldrig göra ont-ont utan är av en mer skönt-ont karaktär när du tar i och efteråt så klart! Om det gör ont på riktigt så sluta med rörelsen och hitta en alternativ rörelse. Vill du ha tips och idéer på övningar. Fråga någon av våra tränare på gymmet eller investera i några tillfällen med en personlig tränare.