Att yogan har blivit stor är det ingen tvekan om, så även på Friskis&Svettis. Varje vecka yogar tusentals medlemmar tillsammans på något av de 500 pass som hålls runt omkring i Friskis&Svettis träningsställen. Vad är det då som lockar så många till mattan?

– När tempot i tillvaron är högt har vi ett mänskligt behov av att återknyta kontakten med oss själva, säger Annika Gärderud, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks.


Hitta in i kroppen och ditt sinne

Asanas, namaste, pranayama, savasana. Yoga kan kännas främmande för den som aldrig har provat på det förut. Men du kan vara lugn. På Friskis behöver du varken kunna namnet på alla positioner eller göra hunden helt korrekt.

Friskis&Svettis Yoga är bred och sträcker sig från att vara lugn och meditativ till utmanande och dynamisk i fyra olika pass. Yoga handlar mycket om att komma in i kroppen och att jobba inifrån. Att kunna surfa på andetaget. Du går in i din egen bubbla, får stadga och närvaro i kropp och sinne.
– Yogan frigör hormoner som får oss att må bra och ger oss en återhämtning som är ovärderlig, säger Cilla Wiberg, ledare för Yoga i Friskis&Svettis Göteborg.

Yoga för alla

Många verkar tro att en måste vara smidig som en katt för att kunna gå på ett yogapass. Det stämmer inte. Alla Friskis yogapass är inkluderande, precis som resten av utbudet. Det handlar inte om hur det ser ut utåt – utan om hur det känns inåt.
– Ge dig själv en timme till eftertanke, reflektion och närvaro samtidigt som kroppen får skön återhämtning. Lite som att lämna in kroppen och sinnet på service, säger Annika.

Friskis&Svettis Yoga visar hänsyn till dig som är ny, men kan likväl utmana och vara fysiskt krävande för dig som är igång med yoga. Den är helt enkelt så avancerad du vill att den ska vara. Namaste.