3 tips för att komma igång med träningen

Oavsett om du kommer från en träningsaktiv bakgrund eller aldrig tidigare tränat kan det vara klurigt att börja träna på ett skönt sätt. Här är några tips på vägen för dig som vill komma igång och lägga till träning som en ny vana.

1. Kör bara kör!

Sitt inte och vänta in den perfekta tiden att börja, ta dig till träningen och kör bara kör! Den bästa träningen är den som blir av. Ett knep är att packa en färdig träningsväska kvällen innan, bara att rycka med sig i språnget på morgonen.

2. Var snäll mot dig själv

Kravlöshet är bra. Fokusera på det du klarar av, istället för på det du inte klarar av. Utmana lagom. Utgå från din känsla och dina förutsättningar istället för att snegla på andra. Att känna sig fri i träningen brukar leda till en skön träning.

3. Ge träningen tid

Planera din träning istället för att tänka “jag tränar när jag hinner”. Ett knep är att bestämma dig när under dagen du vill träna och sätt ett påminnelse på din mobil.

Fler tips för att få till en skön träningsrutin hittar du här.

Boka en tränare

Få ditt eget träningsprogram i gymmet med hjälp av en tränare. Då får du övningar och upplägg som passar just dig, precis där du är i din träning. Du bokar dig i medlemsservice på någon av våra anläggningar.

Börja soft

Vänta lite med den tuffaste träningen, så minskar du risken för skador och tappat intresse. På soft får du samma typ av träning som i ett ordinarie pass men i ett lugnare tempo. Det gör det lättare att hitta rätt teknik och känsla. Ge kroppen tid att komma igång, oavsett vilken nivå du satsar på.

  

Det här är våra soft-pass.

Hitta din träning på Friskis