"Att ha kul och samtidigt göra skillnad. Svårslaget."

Eskilstuna

Informationsträff måndag 11/3 kl 17.30 i Tuna Trafik-salen 

  • Vi söker ledare till Yin Yoga

  • Vi söker Individuella tränare till gymmet

  • På värdsidan söker vi receptionsvärdar till många olika dagar och tider samt barnvärdar.

Strängnäs

Till Strängnäs söker vi dig som vill:

  • leda soft-pass av någon form samt dig som vill leda Jympa, Cirkelgym, Skivstång, Spin, Step/Dans och Familjejympa.

  • leda pass tidig morgon, förmiddag/lunch, fredagar efter kl 16 samt lördagar och söndagar.

  • bli tränare i gymmet

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta träningsansvarig Mikaela Arvidsson (Eskilstuna) eller Pernilla Sjöberg (Strängnäs)

mikaela@eskilstuna.friskissvettis.se 
016-200 60 70

pernilla@strangnas.friskissvettis.se
016-200 60 66

De olika funktionärsrollerna:

Värd
Som värd är du en viktig del av den välkomnande Friskisatmosfären på anläggningen. Du välkomnar och pratar med medlemmarna och hjälper till vid inpassering, svarar på frågor och håller snyggt i lokalerna. Du ser varje medlem och funktionär och är en klippa som kan hjälpa till med det mesta.

Ledare och tränare
Som ledare/tränare inspirerar du våra medlemmar till lustfylld träning genom att leda pass eller instruera i gymmet. Det viktigaste är att du brinner för att få människor i rörelse. Andra ledaregenskaper tittar vi på under din uttagning. Att vara ledare eller tränare på Friskis är kul, utvecklande och inspirerande. Det är en härlig utmaning och kick. Du får chansen att beröra, överraska och få folk att le. Som ledare skapar du ditt eget personliga pass utifrån Friskis&Svettis givna ramar. Dessa ramar plus mycket mer får du lära dig under din utbildning.
Som tränare hjälper du till att skapa individuella träningsprogram till medlemmar som önskar komma i gång eller komma vidare med sin gymträning. Hur du sätter ihop individuellt anpassade pass och instruerar lär du dig på utbildningen.

Ditt ideella uppdrag
Som ledare, tränare och värd förväntas du ha ett pass i veckan på schemat. Du ska utföra minst 90 pass. Under din uppdragstid får du bland annat utbildning och gratis träningskort samt vidareutbildningar och kompetensutveckling och en härlig gemenskap.

För att bli ledare eller tränare behöver du först delta på vår rekryteringsinformation och därefter komma på vår uttagning och genomföra ett kortare pass inom den träningsformen du önskar bli ledare inom eller en kortare instruktion om du önskar bli tränare. Du kommer också bli intervjuad.

Vill du få mer information om Friskis&Svettis alla träningsformer kan du klicka in på rubriken träning här på hemsidan och botanisera runt.

Vad du än väljer att ta dig an så är det guld värt!

Utbildningsväg för ledare & tränare:

1. VÄRD: Du får ett funktionärsuppdrag som värd under din utbildningstid (under cirka ett halvår). Innan du påbörjar ditt värduppdrag deltar du på vår interna funktionärsutbildning. Det är obligatoriskt.

2. PREPP:
En digital förberedande utbildning inför den första delen av ledar-/tränar-utbildningen, den så kallade Ettan. Påbörjas ca 4 veckor innan kurstillfället Ettan.

3. ETTAN: Friskis grundutbildning är en 4 dagars utbildning på internat som alla ledare och tränare måste gå.

4. PREPP: En digital förberedande utbildning inför den andra delen av ledar-/tränar-utbildningen, den så kallade Träningsformsutbildningen. Påbörjas ca 4 veckor innan kurstillfället.

5. TRÄNINGSFORMSUTBILDNING: På denna utbildning är fokus på den träningsform du ska bli ledare/tränare i. Utbildningstiden varierar mellan 2-5 dagar beroende på träningsform. Du får räkna med att befinna dig på annan ort under hela utbildningstiden

6. EFTER TRÄNINGSFORMSUTBILDNINGEN: Det är dags att befästa dina nya kunskaper i din egen förening och börja skapa ditt pass eller öva på att hålla instruktioner. Du kommer att ha en fadder (erfaren ledare/tränare) som stöttar dig.

7. LICENSIERING: Sista steget innan du står klar som ledare/tränare är att bli licensierad. Du utför ditt pass inom din träningsform eller håller en instruktion. På plats kommer en licensierare på uppdrag av vår Riksorganisation att vara för att se om du blivit godkänd.

Kostnaden för utbildningarna och logi står föreningen för.

Ta chansen att få lära dig mer

Alla som engagerar sig som ledare eller tränare inom Friskis går igenom vårt egna utbildningsprogram. Spana in filmen här så får du en känsla för vad det handlar om.