Bli ledare eller värd

Ledare

Att vara ledare på Friskis&Svettis är kul, utvecklande och inspirerande. Det är en härlig utmaning och en riktig kick. Som ledare har du chansen att beröra, överraska och bjuda på dig själv. Du inspirerar och bjuder på upplevelser som känns på fler ställen än i musklerna. Du får folk att le.

Ledaruttagning

Vägen mot att bli ledare börjar med en ledaruttagning som är i två steg. Inför första tillfället får du två låtar av F&S som du förbereder hemma och vid uttagningen leder för motionärerna, plus ledaruppföljare. Pirrigt och roligt. Vid detta tillfälle tittar vi främst på din takt- och musikkänsla, dina ledaregenskaper så som utstrålning och närvaro och också på din plastik (rörelsesätt), din teknik och din pedagogik. Så ta det lugnt med koreograferandet.

Vid steg ett i uttagningen deltar du också i moment som ytterligare ger en bild av dina ledaregenskaper, din taktkänsla, din fysiska kapacitet och din person.

Utbildning

Blir du uttagen till ledare väntar Sveriges bästa träningsutbildningar, också dessa i två steg.

Steg ett, som är på 4-5 dagar, går du tillsammans med andra blivande ledare och instruktörer från hela Sverige. Fokus ligger på Friskis&Svettis idé, verksamhet och ledarskap och på anatomi, fysiologi och träningslära. Du får kunskap om och förståelse för kroppens uppbyggnad och funktion och vad som händer när vi tränar. Du testar ledarskap, jympa och olika konditionsmodeller.

Steg 2 inriktar sig på den träningsform du kommer att leda, t ex Jympa, Spinning, Yoga eller Box. Utbildningen består av fyra till fem dagar med teoretisk och praktisk träning i musik, övningar och ledarskap. Du lär dig att sätta ihop och leda ett pass och arbetar med ditt ledarskap, din plastik och dina uttryck. Hur kul som helst. Din utbildning avslutas på hemmaplan med att du blir diplomerad, på ditt pass, som du själv sätter ihop. Du får även en fadder , som stöttar och hjälper dig.

Välkommen att höra av dig till Kansliet, så berättar vi mer om hur det fungerar, vad vi förväntar oss av dig, och dina förväntningar på oss.

 

Värd

Som värd är du det första ansiktet motionären möter. Du är det första intrycket. Du inspirerar och guidar i det utbud Friskis&Svettis Vellinge erbjuder.

Det här får du:

 • Utbildning i Friskis &Svettis idé, värderingar och organization
 • Kontinuerlig vidareutbildning
 • Tillgång till träning
 • Träffa nya människor, inspirera till träning och en rolig upplevelse
 • Gemenskap och möten
 • Träning på andra Friskis & Svettis föreningar, i mån av plats

Det här bidrar du med:

 • Personlig utstrålning och en positiv och glad attityd
 • Stor lust att bemöta och hjälpa våra medlemmar
 • Engagemang i ditt uppdrag och ett intresse för föreningen
 • Deltagande på möten, utbildningar och träffar
 • Vara påläst och uppdaterad på Friskis&Svettis utbud och information
 • Eget ansvar för att byta bort eller hitta ersättare till ditt pass om du får förhinder

Uppdraget

Att vara värd på Friskis&Svettis Vellinge är ett ideellt uppdrag. Du får givande möten, härlig träning, bra referenser och nya vänner i gengäld!

Ansök om att bli ledare eller värd

Vill du bli ledare eller värd? Kontakta oss för mer information:

verksamhetsledare@vellinge.friskissvettis.se

Andra typer av engagemang

Har du en idé du vill förverkliga hos Friskis? Hör av dig, vi vill alltid hitta nya spännande sätt för ideellt engagemang.

Frågor? Kontakta oss gärna: 

kansli@vellinge.friskissvettis.se

eller

verksamhetsledare@vellinge.friskissvettis.se