Tre veckor in. Hur känns det? 

Det känns bra. Jag känner mig välkommen! Jag bekantar mig med allt nytt och lär känna mina arbetskamrater. Nu ser jag fram emot att höstterminen ska komma igång, att få komma ut och se mer rörelse. 

Vilka intryck har du fått hittills? 

Det är mycket kompetent personal och allt är så riggat för den rullande verksamheten. Det är väldigt positivt att det finns en så trygg och bra grund, det ger goda möjligheter och utrymme för att jobba med utveckling.

Du kommer senast från kommunen där du var platschef i Varberga/Oxhagen för Partnerskap Örebro. Vad tar du med dig?

Jag jobbade med samverkan lokalt - med de boende, polis, vårdcentraler m.fl. Jag tror att mina erfarenheter från det kan haka i Friskis arbete med att nå ut i kulturrika områden. Hur man kan jobba för att projekt och insatser ska leva vidare även efter avslut. Målet är ju att träningen ska vara ett individuellt val som människor gör och fortsätter med kontinuerligt.

Vad tror du blir störta skillnaderna och likheterna i ditt arbete?

Likheterna blir att det handlar om samarbeten, nätverk och utveckling. Det lockas jag av. Skillnaden blir att jag har möjlighet att genomföra saker snabbare i föreningsform. Det finns inte samma hårda ramar för vad man får och inte får, vem man får kontakta. Så det ska bli spännande att se vad som händer när man släpps fri på det sättet. 

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Glad och energisk. Jag har alltid mycket bollar i luften och trivs med det. Det håller uppe mitt driv. Jag älskar att ha människor omkring mig och är verkligen ingen ensamvarg. Rent yrkesmässigt har jag förstått att jag är ganska modig. Jag ställer mig frågorna ”vad kan vi förlora på det här?” och ”skadar vi någon på vägen?”. Är svaren ”ingenting och ”nej”, då testar vi om vi tror på det. Det var ganska unikt i kommunen och jag fick ofta höra att jag var icke-kommunal. 

Ser du dig själv som en tävlingsmänniska?

Till viss del, men framför allt en lagmänniska. Det är kul att lyckas ihop som ett team och jag kan triggas av att se vad andra gör och vill gärna försöka göra något bättre. 

Vad är din egen relation till träning och till Friskis?

Jag är uppvuxen med träning och har hållit på med många idrotter. Fotbollen har varit min grundbult sen jag var liten. Jag har så gott som alltid även tränat på Friskis, med start på juniorjympan i Eskilstuna. 

Vad gör du när du är ledig och inte tränar?

Då tränar jag andra. Jag är fotbollstränare i IK Sturehov i deras F-07 lag. Jag har varit det i tio år nu och det är otroligt roligt. Jag sitter även med i styrelsen i Örebro läns fotbollsförbund och i IK Sturehov. Annars gillar jag att bjuda hem familjer, umgås och resa. När vi behöver komma ur ekorrhjulet för en stund åker vi till vår stuga i Hällefors. Vi har tre barn som alla spelar fotboll, vi själva är ledare och så jobbar vi för fullt. Så ibland behöver man verkligen komma bort och få lite ro och dynamik i livet. Allt rinner av en när man åker in på grusvägen. 
Om fem år hoppas jag att vi har en till anläggning. Jag drömmer också om att vi ska kunna finnas med filialer i andra delar av länet. Lina Frejd Bark

Ny verksamhetschef på Friskis Örebro

Vad tänker du om föreningens framtid på längre sikt?

Vi ska ta vid där föreningen var innan Covid-19 men inte strängt följa de planer som var tänkt då. Det här hänt saker med vårt beteende under de här åren och många kommer att vilja träna och jobba annorlunda. Vi får revidera utifrån nuläget. Om fem år hoppas jag att vi är uppe på det medlemsantal som var tänkt och att vi har en till anläggning. Jag drömmer också om att vi ska kunna finnas med filialer i andra delar av länet. Det finns många platser som skulle må bra av att ha ett ställe att gå och träna organiserat på. Det finns ett stort behov av välkända och trygga aktörer som Friskis. Jag tror också på att finnas på andra platser inom Örebro. Till exempel i kulturrika områden som jag nämnde tidigare. Där tror jag Friskis skulle kunna göra stor nytta ur ett folkhälsoperspektiv.

Vad ser du mest fram emot?

Att få jobba med det friska, med hälsa, med det lustfyllda! Det känns jättehäftigt att kunna erbjuda bra träning i den stora skala vi gör och att göra det i föreningsform. Jag ser också fram emot att jobba med frågan om allas rätt till träning.