FaR®-kortet

FaR-kortet är ett av Friskis rabatterat träningskort för dig med fysisk aktivitet på recept. Visa upp ditt recept samt legitimation vid köp av FaR-kort. Erbjudandet gäller en gång.

Träna allt, 3 månader: 500 kr + medlemskap 200 kr.

Efter uppföljning med din vårdgivare och förlängt recept kan du köpa Träna alltid årskort till priset av ett Träna Dagtid årskort. Det gäller även alternativet via autogiro. Se prislistan här

Allt ingår

Friskis&Svettis Örebro har fyra anläggningar med fullt utrustade gym och erbjuder 210 gruppträningspass i veckan spritt över 40 olika träningsformer. Med ditt FaR-kort har du tillgång till hela utbudet, alla dagar i veckan.

Träningstips

Till dig som skriver ut FaR

I de fall fysisk aktivitet har effekt är den nästan alltid att föredra framför läkemedelsbehandling. Den är skonsammare för patienten, den är också billigare för samhället. Vi på Friskis&Svettis som möter våra medlemmar dagligen ser tydligt hur deras fysiska och psykiska hälsa stärks, och vilken effekt det får för självkänslan och livsglädjen i stort.

Så skriver du ut FaR

Förskrivning av Fysisk aktivitet på recept ska ske i enlighet med kunskapsbanken FYSS (Fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling). Både förskrivningen och rådgivning om fysisk aktivitet ska dokumenteras i patientjournalen. Du som vårdgivare ska tillhandahålla information om FaR och fysisk aktivitet. Du ska också kunna rådge och hänvisa patienter till friskvårdsaktörer som F&S och till annan hälsoinformation.

Friskis&Svettis FaR-kort

Friskis&Svettis Örebro erbjuder ett speciellt FaR-kort för personer som har ett recept på fysisk aktivitet. Vår filosofi är att det ska vara enkelt och roligt att träna.

Frågor?

Har du frågor om vår FaR-verksamhet eller vill ha informationsmaterial, kontakta lina@orebro.friskissvettis.se Vi kommer gärna och informerar om vårt arbetssätt kring FaR.