FaR®-kortet

FaR-kortet är ett av Friskis rabatterat träningskort för dig med fysisk aktivitet på recept. Visa upp ditt recept samt legitimation vid köp av FaR-kort. Erbjudandet gäller en gång.

Träna allt, 3 månader: 500 kr + medlemskap 100 kr.

Efter uppföljning med din vårdgivare och förlängt recept kan du köpa ett årskort för 1950 kr. Via autogiro betalar du 175 kr/månad.

Allt ingår

Friskis&Svettis Örebro har fyra anläggningar med fullt utrustade gym och erbjuder 210 gruppträningspass i veckan spritt över 40 olika träningsformer. Med ditt FaR-kort har du tillgång till hela utbudet, alla dagar i veckan.

Träningstips

Till dig som skriver ut FaR

I de fall fysisk aktivitet har effekt är den nästan alltid att föredra framför läkemedelsbehandling. Den är skonsammare för patienten, den är också billigare för samhället. Vi på Friskis&Svettis som möter våra medlemmar dagligen ser tydligt hur deras fysiska och psykiska hälsa stärks, och vilken effekt det får för självkänslan och livsglädjen i stort.

Så skriver du ut FaR

Förskrivning av Fysisk aktivitet på recept ska ske i enlighet med kunskapsbanken FYSS (Fysisk aktivitet i sjukdomsprevention och sjukdomsbehandling). Både förskrivningen och rådgivning om fysisk aktivitet ska dokumenteras i patientjournalen. Du som vårdgivare ska tillhandahålla information om FaR och fysisk aktivitet. Du ska också kunna rådge och hänvisa patienter till friskvårdsaktörer som F&S och till annan hälsoinformation.

Friskis&Svettis FaR-kort

Friskis&Svettis Örebro erbjuder ett speciellt FaR-kort för personer som har ett recept på fysisk aktivitet. Vår filosofi är att det ska vara enkelt och roligt att träna.

Frågor?

Har du frågor om vår FaR-verksamhet eller vill ha informationsmaterial, kontakta lina@orebro.friskissvettis.se Vi kommer gärna och informerar om vårt arbetssätt kring FaR.