Från och med fyllda 16 år får du träna i gymmet. 

För dig som är ungdom 13-15 år finns en kurs som heter Small Group Tonår och som ungdomar måste genomföra för att få träna själv i gymmet.

OBS !! Du ska ha fyllt 13 år för att delta på kursen !!

Du behöver målsmans tillstånd men genomför kursen utan målsmans närvaro. Kravet är att du är med på alla pass för att bli godkänd. Missar du ett pass, så måste du vänta till nästa omgång av kursen och får ta igen passet då. Detta medför en fördröjning på minst 5-6 veckor.

Efter att du genomfört kursen kan du börja träna på egen hand i gymmet. Du får ett intyg som visar att du är godkänd. 

Under kursens gång så får du gå på alla ledarledda pass och har tillgång till salarna Viksten och Landsort för egen träning om det inte pågår några pass i dem. Det är INTE tillåtet att vara i gymmet förrän du är godkänd.

SMALL GROUP TONÅR

Tillsammans med utbildade instruktörer tränar vi i mindre grupp med max 6 deltagare under 6 träningspass. Här får du bra förutsättningar för att utvecklas och lära dig träna på ett bra sätt i gymmet. Du kommer att få feedback med tips till din utveckling och även lära dig lägga upp ett eget träningsprogram.

Allsidig träning är utgångspunkten där vi testar olika träningskvaliteter i gymmet. Vi fokuserar på grundrörelser, teknik och hållning. Passen anpassas för att du ska få ut så mycket som möjligt och känna dig trygg i att veta hur du ska fortsätta träna på egen hand. Du behöver inga förkunskaper.

 

UPPLÄGG/INNEHÅLL

  • Varje tillfälle är 120 minuter.
  • Kurslängd 6 tillfällen, 3 tisdagar och 3 onsdagar.
  • Tisdag/Onsdag 16.00–18.00 
  • Kostnad för kursen är 800 kr. Medlemskap på 150 kr tillkommer om du inte är medlem sedan tidigare.
  • Gruppstorlek max 6 deltagare.
  • Varje tillfälle har ett tema med en inriktning.
  • Vi kommer att ge teoretisk/praktisk hemläxa till deltagarna på olika sätt att gå igenom till nästa tillfälle.
  • Varje tillfälle har liknande upplägg med tre delar – Inledning, Träning, Avslutning.
  • Kursen avslutas med att genomföra sitt eget träningsprogram

TEMA PÅ PASSEN

Pass 1 / Tema - Introduktion - Grundövningar och teknik

Första tillfället handlar om att lära känna varandra och instruktörerna. Presentation av målet med Small Group Tonår. Få ett utgångsläge av deltagarnas kapacitet inför de planerade träningspassen. Skapa en tillåtande och inspirerande atmosfär som gör att deltagarna känner sig trygga, glada och träningssugna.

Pass 2 / Tema - Maskin vs Fria vikter

Ett tillfälle där vi försöker få deltagarna att känna trygghet i sina övningar och förstå skillnaden på träningseffekt av maskiner och att jobba med fria vikter. Få större förståelse för vikten av att ha en bra teknik.

Pass 3 / Tema - Uppvärmning och nedvarvning

Ett tillfälle där du får mer kunskap och fokus på olika sätt att starta och sluta ditt träningspass, testa på och få tillgång till nya sätt att värma upp med t.ex. roddmaskin, löpband mm, uppvärmning utan redskap, uppvärmning med styrkeövningar, hur och vad du ska tänka på när du varvar ned efter ditt träningspass.

*Pass 4 / Tema – Börja skapa ett eget träningsupplägg

Ett tillfälle där du får mer kunskap kring hur du kan lägga upp din egen träning både teoretisk och praktiskt.

Pass 5 / Tema - Teknik och alternativa sätt att styrketräna på

Ett tillfälle där de får öva mer på tekniken och får mer kunskap kring gymmets möjligheter som multihall och en arena för allsidig träning av många träningskvalitéer, ej bara traditionell styrketräning.

*Pass 6 / Tema - Eget program

Genomför ditt eget träningsprogram som du har skapat utifrån det som du har fått lära dig på kursen.

 

*Dessa pass kräver eget fysiskt arbete och det är obligatoriskt att du är med för att kunna bli godkänd.