Från och med den 9 februari upphäver Folkhälsomyndigheten alla restriktioner inklusive de deltagarbegränsningar och krav på avstånd som har gällt landets träningsanläggningar.

– Enormt efterlängtat! Träningen är så viktig för människors livskvalitet. Trycket har varit hårt på Friskis föreningar under restriktionerna och nu kan vi äntligen välkomna ännu fler att träna mer fritt igen, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare Friskis&Svettis.

Friskis ställer om

I Sverige består Friskis av 107 föreningar som vid skärpta restriktioner snabbt skruvat upp sin anpassning, och vid lättnader möjliggjort för fler att träna tillsammans på anläggning.

Friskis träningsutbud är rikare nu än före pandemin, då träningen både utomhus och digitalt har förstärkts. I flera besök från Länsstyrelsen och genom en stor studie från Folkhälsomyndigheten har vi fått kvitto på att de åtgärder vi genomfört vid behov fungerar.  

– Det ger oss trygghet. Vi vet att vi har flexibilitet och snabbt kan ställa om. Hos oss finns alltid möjlighet att skräddarsy sin träningsrutin – och kombinera träning inne, ute och digitalt, avslutar Susanne Jidesten. 

 

Tänk fortsatt på att:

  • Hålla god handhygien.
  • Du som är sjuk, även med milda symtom, ska stanna hemma.
  • Torka av utrustning med desinfektionsmedel eller vanligt rengöringsmedel.
  • Vi utgår från att du som är ovaccinerad känner till och följer de rekommendationer som berör dig.