Nya sätt att höja pulsen

Friskis&Svettis har under flera år inspirerat och samarbetar med förskolor kring rörelseprogrammen Mini-Röris. Målet för samarbetet med Mamma Mu och Kråkan är att ännu fler ska upptäcka sin rörelseglädje. 
–  Friskis letar alltid efter nya sätt att få fler att höja pulsen. Vi vet att det är viktigt att bygga en bra relation till rörelse tidigt. Det gör att man mår bra fysiskt, men man blir också gladare och koncentrationsförmågan ökar. Därför är vi extra glada över det här samarbetet, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare på Friskis&Svettis.

Rörelseglädje och läslust i fokus

Mamma Mu och Kråkan har länge varit en del av den svenska folksjälen. För skaparna bakom karaktärerna, Jujja och Tomas Wieslander, har rörelse för- och tillsammans med barn alltid varit en hjärtefråga.  
– Mamma Mu är alltid nyfiken på att testa nya rörelser och ni som känner kråkan vet att han till slut följer med. De bygger koja, gungar, åker bob och rutschkana Jag hoppas att samarbetet med Friskis inspirerar till både läslust och rörelseglädje, säger Jujja Wieslander. 

© 2021 Friskis&Svettis Riks/Jujja Wieslander, Sven Nordqvist & Tomas Wieslander