Bli ledare/tränare

Så här går det till att bli ledare/tränare 

Vägen till att bli en licensierad Friskishjälte - steg för steg.


1. Du har tid och lust 

Att vara ledare eller tränare i Friskis&Svettis är ett inspirerande och utvecklande uppdrag. Men det tar också tid att utbilda sig och lära sig hantverket, och därefter leda pass eller inspirera i gymmet. Första frågan blir därför: Har du tid, lust och energi?

När du utbildar dig till ledare hos Friskis förbinder du dig till att leda ett visst antal pass under en viss period. Antalet och längden på perioden bestäms tillsammans med träningsansvarig innan utbildningen genomförs. Om du inte fullföljer ditt uppdrag enligt överenskommelse kan du bli återbetalningsskyldig.

Du förväntas leda minst ett pass/vecka på någon av föreningens anläggningar.


2. Ansök

Fyll i ansökan här eller hämta, fyll i och lämna in en ansökan i receptionen.


3. Uttagning: Intervju och praktiskt prov

Välkommen till intervju och praktiskt prov. Intervjun handlar om dig och dina drivkrafter. Varför vill du engagera dig? Det praktiska provet skiljer sig åt beroende på vilken roll du söker. Vill du till exempel bli jympaledare tittar rekryterarna på hur du använder kroppen, att du kan hålla takten och inte minst att du orkar ett helt pass.

4. Utbildning gånger två

Om du får beskedet att du är uttagen är det dags för utbildning! Alla går utbildningen ”Ettan” som ger grundläggande kunskaper om fysiologi och träningslära. Därefter är det dags för träningsformsutbildningen, där du fördjupar dig i just din träning. Läs mer.


5. Fadderhjälp på vägen

Nu är det dags att börja sätta ihop ditt första pass eller din första instruktion. Du får en erfaren ledare/tränare som fadder, som är ditt bollplank när du behöver.


6. Licensiering: Slutprovet

Nu är det dags för licensiering; slutprovet innan du kan ut och inspirera på egen hand. Leder du gruppträning får du leda ditt nytillverkade pass, med en av Friskis&Svettis behöriga licensierare på plats. Hen kollar att du har förstått passupplägget och att leder på ett medryckande och pedagogiskt sätt. Ska du instruera i gymmet följer licensieraren istället med dig under en instruktion.

Klarar du inte licencieringen får du en chans till inom ett par veckor. Då bör det sitta!


7. Inspirera!

Hurra! Nu är du licensierad Friskishjälte. Ut och inspirera folk till ett rörligare, roligare liv!


8. Utvecklas

Du slutar aldrig att växa och utvecklas som ledare/tränare. Det är en del av det roliga. För att du som ledare/tränare ska fortsätta hålla hög kvalitet och utvecklas vidare får du som ledare regelbundna uppföljningar av föreningen. Då är en uppföljare är med på ditt pass/instruktion och ger feedback som hjälper dig att hela tiden utveckla dina förmågor. Ni har ett motiverande samtal om dina drivkrafter och hur du kan utvecklas i din roll.


Genom föreningen får du också regelbunden inspiration till nya pass med övningar, kunskap och ledarskap.


Bli receptionsvärd

Din uppgift som receptionsvärd

Som värd i receptionen är du en viktig del av den välkomnande Friskis-atmosfären på träningsstället. Du välkomnar, sköter försäljningen, pratar med medlemmarna, svarar på frågor och håller snyggt i lokalerna. Du ser varje medlem och funktionär och är en klippa som kan hjälpa till med det mesta.

Uppdraget omfattar ca 2 timmar per vecka. Vid storhelger har du din tid enligt schema med undantag av ändrade öppettider. Under sommarperioden gäller särskilt schema där möjlighet ges till 4 veckors sammanhängande ledighet.

Bli en hjälte

Det du behöver är ett stort intresse för Friskis&Svettis och träning, en engagerad attityd och tid för ditt uppdrag.


Ansök om att bli receptionsvärd.

Vill du bli receptionsvärd? Ansök här eller hämta din intresseanmälan i receptionen.


Andra typer av engagemang

Har du en idé du vill förverkliga hos Friskis? Hör av dig, vi vill alltid hitta nya spännande sätt för ideellt engagemang.
Kontakt

Kontakt

Vill du komma i kontakt med någon av våra anläggningar

Läs mer