Mer om Enkel GO

Friskis&Svettis vet att det finns ett stort behov av rörelse tillgänglig för alla. Därför har vi utvecklat Enkel GO - ett rörelsepass anpassat för dig med intellektuell funktionsnedsättning. Passet är en kortare variant av vår Enkeljympa. Du kan köra det var som helst, på egen hand eller tillsammans med andra.

Passets viktigaste uppgift är att inspirera till rörelse. Med musik som motiverar får du chansen att under 15 minuter väcka kroppen, bli stark, varva ner och sträcka ut. Välj att köra hela passet, eller bara vissa delar. Enkel GO funkar i alltifrån vardagsrummet till klassrummet eller den dagliga verksamheten - och kräver inte att du byter om till träningskläder!

Övningarna utgår från ståendeposition. För dig med behov att utföra passet sittande kan flera övningar göras med endast överkropp och/eller armrörelse. Häng på, testa och gör egna varianter. Musiken är en viktig del i passet för att ge känsla och energi. För att ha förutsättningar att fritt dela och sprida musiken har vi tagit fram ny musik från grunden som ska förstärka rörelserna och skapa en varierad känsla.

Enkel GO är framtaget som en del i Friskis&Svettis projekt Öka innanförskapet. Tack vare medel från Svenska PostkodStiftelsen kan vi sprida Enkel GO för att skapa mer rörelse i vardagen och få fler att uppleva rörelseglädje.