• Seniorkraft
  • Gemenskap
  • Rörelseglädje
  • 70+
Seniorklubben är för dig som känner att annan träning på Friskis är för tuff. Här får du riktig träning, men aktiviteterna är mjuka, snälla och enkla att anpassa efter din förmåga. Efter passen finns möjlighet att stanna kvar och umgås extra för den som vill. Att mötas är lika viktigt som att träna! 

Seniorklubben bygger på seniorer som inspirerar andra seniorer. Det gör att det är enkelt att hitta likasinnande och njuta av den mysiga klubbkänslan. Träningen kommer på köpet. Efter några träffar med klubben kommer du kanske känna dig mindre flåsig under promenaden, tycka det är enklare att knyta skorna och lättare att lyfta matkassen. Seniorklubben är träff och träning, på samma gång.

Schema och utbud

Terminen startar den 16 januari och pågår fram till den 30 maj. Vi kommer i första hand att varva mellan att träna två olika passupplägg:

Stol och styrka

Glad och allsidig träning där övningarna görs till musik och var och en tränar vid en stol, stående och sittande. Passet tränar din smidighet, balans och styrka. I styrketräningsavsnittet använder vi redskap som gummiband och viktskivor.

När: tisdagar kl. 14-15 i Stora salen

Cirkelträning

Cirkelträning med utvalda övningar som utmanar mer, både muskler, puls och teknik. Vi förflyttar oss runt i salen och tränar på olika stationer, både sittande och stående. 

När: torsdagar kl. 14-15 i Stora salen


Vi tränar 45-55 minuter varje träff och fikar sedan tillsammans för den som vill. 

Pris

Träna med Seniorklubben hela terminen för 750 kr (+ medlemskap 200 kr).

Vill du utforska även vårt övriga utbud får du som pensionär 20 % rabatt på våra träningskort. Se hela vår prislista här

Bra att veta

  • Ibland byter ledarna dagar med varandra. Friskis schema är alltid med reservation för ändringar.
  • Vid några tillfällen under terminen bjuder vi in gästledare som leder en enkel variant av Dans soft.
  • Om vädret tillåter kommer att flytta ut träningen på vår uteplan längre fram i vår.
  • Vi kommer också att byta ut något av passen mot en 45 min stavpromenad i Sannaskogen när vädret tillåter. Stavar finns att låna för den som önskar.