”Vi var som en enda stor familj”

”Jag minns de åren med stor glädje!” säger Agneta. ”Vi var som en enda stor familj! Vi hade så roligt och hjälpte varandra! Jag kommer speciellt ihåg en gång, när vår ledare Hasse precis hade fått barn. Han hade mitt i familjelivet helt glömt bort att han skulle leda pass i Kalmarsundsparken, samtidigt som fler och fler Jympasugna deltagare samlades. Då fick jag hoppa upp på cykeln, trampa hem i full fart och hämta min musik, som vi tillsammans lyckades få igång. Det blev sedan ett av de pass jag minns allra mest, känslan att stå där i mitten av alla deltagare i Kalmarsundsparken mitt i sommaren, den var så härlig!”

Friskis Kalmar växer och blir trångbodda

Friskis Kalmar växer snabbt. Fler och fler upptäcker den nya moderna Jympan. Vi blir snart trångbodda på Kvarnholmen. Efter några år flyttar vi in på Tullslätten där föreningen fortsätter att växa så det knakar. Snart är även Tullslätten för liten. Nya träningsformer, som spinning kommer till och gymträningen gör ordentlig entré inom träningsvärlden.

2001 flyttar vi in i nyrenoverade lokaler med gym i gamla Chokladfabriken på Norra vägen, där vi finns kvar än idag. Friskis&Svettis Kalmar är Sydöstra Sveriges största förening, med nästan 5 000 medlemmar och 200 ideellt engagerade funktionärer.

Från ledare till medlem och motionär

I takt med att Agneta fick andra arbetsuppgifter och jobb, gick hon i början på 90-talet från att bli ledare till att bli medlem och motionär. ”Jag har aldrig slutat vara medlem och jag har tränat och kommer träna så länge jag bara kan! Visst, det har förändrats en hel del, jag gillar till exempel inte att jag ska behöva boka in mig på pass och krångla med appar. Men det bra väger upp så mycket. Nu har jag bestämt mig för att jag ska börja träna i Smart gymmet och bygga upp styrkan där, samtidigt som jag så klart fortsätter med min älskade gruppträning.”

”Till sist Agneta, vad är Friskis&Svettis för dig i några få ord?”

Det dröjer inte många sekunder innan Agneta spricker upp i ett stort leende och säger bestämt:

”Glädjen, gemenskapen, kvalitén och det ideella engagemanget. Det är friskiskänslan för mig!”