Motionera mera

Till årsmötet kan du som är medlem lämna in motioner (förslag) om föreningens inriktning, strategi eller andra principiella frågor. Har du förslag som rör den dagliga verksamheten är du välkommen att kontakta oss eller prata med oss på anläggningen. Alla som är medlemmar i Friskis Jönköping (och har betalat medlemsavgiften för innevarande år) har rätt att lägga en motion till mötet.

Vad kan en motion handla om?

En motion ska handla om föreningens inriktning, strategi eller andra övergripande frågor som berör många medlemmar. Det kan till exempel handla om att föreningen ska ta fram en strategisk plan för att arbeta med en speciell fråga.

Vad är inte en motion?

Har du specifika förslag som rör den dagliga verksamheten, exempelvis öppettider, fler pass av en viss träningsform eller utrustning på en anläggning, är du välkommen att kontakta receptionen på din anläggning. Du kan även maila vår medlemsmail. Det är de smidigaste och snabbaste vägarna för denna typ av önskemål! 

Observera också att det är Friskis riksorganisation som styr över vilka träningsformer föreningarna kan erbjuda – F&S Jönköpings årsmöte kan alltså inte besluta om att till exempel införa träningsformer som inte finns i Friskis gemensamma utbud.

Så här skriver du en motion

  • Sammanfatta i rubriken vad motionen handlar om. Obs! Handlar det om flera olika ämnen bör du skriva en motion per ämne.
  • Beskriv nuläget och problemet/behovet.
  • Beskriv ditt förslag till lösning och dina argument för förslaget. Komplettera gärna med ett kostnadsförslag om det är möjligt.
  • Avsluta med ditt och eventuella medmotionärers namn och personnummer och dagens datum.

Så här kan du lämna in din motion

Maila till info@jonkoping.friskissvettis.se

Senast dag för inlämnande av motion till årsmötet 2024: 21 mars