Tuff träning – i kombo med siesta

I Costa Blanca – vid Spaniens sydöstra kust – gör vi hela landskapet till vår träningsanläggning. Från yoga på den orörda vita stranden och energirika gruppträningspass, till utmanande vandring uppe i bergen. Lägg därtill tennis- och golfbanor, fotbollsplaner, möjligheter till ridning och klättring. Det är lätt att förstå varför många elitidrottare trivs här och kommer hit för att hitta toppformen.

"Elitidrottare kommer hit för att hitta toppformen."

 

Börja dagen med en skön morgonjogg på stranden, utsträckande Yoga eller Flex soft. Efter frukost tränar vi för fullt och för den som vill – riktigt tufft. På sportcentret finns en crossfitbur och en stor träningsyta där vi kör Power Hour, Skivstång, Cirkelfys, Jympa, HIT och IntervallFlex. Parallellt kan du välja Cirkelgym inne i sportcentret med tyngre vikter eller var med på vår löpskola på fotbollsplanen intill.

På eftermiddagen, kanske efter en skön siesta, kör vi lite lugnare tempo. Vattenträning i anläggningens stora pool eller mjuk rörlighetsträning i vår ”cosy corner” ger bra återhämtning. Vi avslutar dagen med Cross eller löpning på stranden.

Glad Friskisledare sträcker ut armen mot blå himmel

Parallella F&S-pass

Kombinera ihop dina ultimata träningsdagar! Från morgon till kväll finns upp till tre parallella pass att välja bland.

Kvinna som rider på stranden

Föreläsningar & workshops

Här finns många möjligheter att testa något nytt. Träningsfysiologi, crawl, dans och styrketeknik.

Spanska maträtten paella

Paellans hemort  

Upplev historiska Alicanteprovinsen med alla sinnen. Vi avslutar med paellamiddag vid poolen.

Alla ledare samlade på stranden

F&S ledarteam

Ett helt gäng erfarna Friskisledare är med på resan. Passa på att ställa frågor och få ny inspiration och kunskap även mellan passen.

Om hotellet

 

Oliva Nova Beach & Golf Resort är en fyrstjärnig anläggning med fokus på sportupplevelser. Här ges perfekta förutsättningar för en lyckad träningsvecka. Hotellet ligger precis intill den långa stranden – mellan bergen och apelsinodlingarna – och med en mängd träningsmöjligheter i direkt anslutning.

Faciliteter

  • Oliva Resort är en stor anläggning med generösa ytor och bekvämligheter. Hotellet har en utomhuspool (ej uppvärmd), bufférestaurang, bar, liten shop, konferens och träningsalar, 4 fotbollsplaner, 2 tennisbanor, 2 paddelbanor, en 18-hålsgolfbana, ett sportcenter.
  • Frukost, lunch och middag serveras på anläggningen.
  • Avstånd till strand: 40 m via mjuka sanddyner. Avstånd till närmsta stad, Oliva: 6 km.
  • Rum med dusch/badkar/WC, TV och gratis Wi-Fi.
  • På hotellet finns även ett mindre gym, en fantastisk spa-avdelning och möjlighet att boka behandlingar, nagelvård och frisör.

Costa Blanca i siffror

Spaniens flagga blåser i vinden

2

Antal språk som betraktas som officiella i Alicanteprovinsen. Utöver spanska talas valenciano.

45

Alicanteprovinsens eget superfood, jordmandeln, är grunden i drinken Horchata. Jordmandeln hör till arten halvgräs och blir mellan 40–50 cm hög.

Drinkglas
Bild på kusten med havet och stranden

24°C

Medeltemperatur för Alicante i maj.

320

Antal soldagar per år i Alicante. Kombinera med vidsträckta, vita sandstränder och du har semesterkänslan i en liten ask.

Solnedgång över havet

Resinfo: Sportigt i Spanien

Datum

30 september-7 oktober 2018

Pris

14 495 kr

Helpension.

I priset ingår del i dubbelrum, flyg & transfer, frukost, lunch och middag (vatten ingår men övrig dryck betalar du själv). Dessutom all F&S-träning, ett bergspass med lunch, en vandring, föreläsningar, träningsworkshops och kvällsaktivieter. Inträde varje dag på SPA-avdelningen. Pris för enkelrum: 16 345 kr.

Avresa

Söndag 30 september. Från Arlanda.

Hemresa

Söndag 7 oktober.

Ingår ej

Avbeställningsskydd från 469 kr. Boka hos ERV. 

Arrangör

Reseklubben/F&S Stockholm och Springtime

Frågor om träningen

Inga-Lis Grape, Reseklubben
0708-20 19 25
ingalis@friskispressen.se 

Frågor om boende, transport, betalning

Springtime
08-545 535 40
info@springtime.se