Friskis&Svettis Borlänges historia

Så här började det i Borlänge

Den 23 november 1993 bildades IF Friskis&Svettis Borlänge och träningsverksamheten startade under våren 1994. Med ett Vänta barn-jympapass med ledare Anneli Östberg.
Därefter utbildades flera ledare så verksamheten kunde utökas och träningspassen bedrevs i kommunens idrottshallar fram till januari 2002 då föreningen fått möjlighet att hyra egna lokaler på Skomakargatan. Uteverksamheten med löpning har funnits med från 1999.

Den egna lokalen skapade en stor möjlighet att ha pass på både morgnar, dagar och kvällar och verksamheten kunde nu utvecklas på olika sätt. Så att i december 2003 kunde vi öppna gymmet och därefter kom spinningen igång. Under år 2006 startade vi en verksamhet i Leksand där vi gick in som fadder vilket ledde till att Friskis Leksand hade möjlighet att starta som egen förening 2010.

2012 var det dags för den stora ombyggnationen då lokalerna växte till det dubbla och så även vår träningsverksamhet.Träning i två jympahallar, spinning, cirkelgym, ett stort gym samt start av indoor walking blev nu verklighet.

Två multihallar har även på senare år växt in i gymmet för att bland annat skapa mer yta åt den funktionella träningen.

Allt med en drivkraft att vi vill få så många som möjligt i rörelse!