Så här går det till att bli ledare 

Vägen till att bli en licensierad Friskisledare - steg för steg.


1. Du har tid och lust 

Att vara ledare i Friskis&Svettis är ett inspirerande och utvecklande uppdrag. Men det tar också tid att utbilda sig och lära sig hantverket, och därefter leda pass. Första frågan blir därför: Har du tid, lust och energi?

 

2. Kontakta oss

Kontakta oss via mail torsas.friskissvettis@gmail.com och beskriv dig själv och vad du skulle vilja leda för träningsform. Vi tar därefter kontakt med dig

3. Utbildning gånger två

Om du får beskedet att du är antagen är det dags för utbildning! Alla går utbildningen ”Ettan” som ger grundläggande kunskaper om fysiologi och träningslära. Därefter är det dags för träningsformsutbildningen, där du fördjupar dig i just din träning.


4. Fadderhjälp på vägen

Nu är det dags att börja sätta ihop ditt första pass eller din första instruktion. Du får en erfaren ledare som fadder, som är ditt bollplank när du behöver.


5. Licensiering: Slutprovet

Nu är det dags för licensiering; slutprovet innan du kan ut och inspirera på egen hand. Leder du gruppträning får du leda ditt nytillverkade pass, med en av Friskis&Svettis behöriga licensierare på plats. Hen kollar att du har förstått passupplägget och att leder på ett medryckande och pedagogiskt sätt.


6. Inspirera!

Hurra! Nu är du licensierad Friskishjälte. Ut och inspirera folk till ett rörligare, roligare liv!


7. Utvecklas

Du slutar aldrig att växa och utvecklas som ledare/tränare. Det är en del av det roliga. För att du som ledare/tränare ska fortsätta hålla hög kvalitet och utvecklas vidare får du som ledare regelbundna uppföljningar av föreningen.


Genom föreningen får du också regelbunden inspiration till nya pass med övningar, kunskap och ledarskap.

 

 

Vill du bli värd hos oss?

 

Att vara värd är ett roligt sätt att engagera sig i föreningen. Som värd hjälper du till exempel till med att förbereda inför och efter passet, utfärda träningskort och hjälper till med exempelvis volymen under passet. Visst låter det kul? Kontakta oss på  torsas.friskissvettis@gmail.com så berättar vi mer.

 

 

Välkommen!