Det här är Lina. 

När hon blir stor ska hon bli Friskisledare.
Men det tar många år innan Lina blir stor.
Vi behöver ledare nu!

Friskis utbildningar - så funkar det

Friskis&Svettis driver och utvecklar egna utbildningar för all vår träning. Det har vi gjort sedan starten. Tusentals människor har genom våra utbildningar fått lära sig mer om träning, ledarskap och fått utlopp sitt engagemang. Är det din tur nu?

Alla som engagerar sig som ledare eller tränare inom Friskis går igenom vårt egna utbildningsprogram. Bland Friskis utbildningar finns också inspiration till funktionärer och anställda som har till uppdrag att leda och utveckla andra människor i föreningen.

Vägen till att bli ledare eller tränare

Att bli ledare eller tränare börjar med att bli rekryterad av en Friskis-förening. Sedan är det dags för Ettan, en fyradagarsutbildning där grundläggande fysiologi och träningslära är i fokus. Här ingår också Friskis&Svettis värderingar och syn på träning.

Varning för existentiell och fysisk träningsvärk

Därefter väntar en träningsformsutbildning, där specialiserar du dig inom den träningen du ska leda. Här väntar mycket feedback på din teknik. Du får utvecklas inom ledarskap och guidning.

Många av träningsutbildningarna genomförs på en kursgård, vilket betyder intensivt umgänge och kunskapsbad under ett antal dagar. På utbildningarna växer inte bara din kunskapsbank - du kommer antagligen också att växa som människa!

Du formar Friskis&Svettis träning

Som ledare eller tränare inom Friskis&Svettis är din personlighet alltid en del av det ideella uppdraget. Nästan alla våra gruppträningspass är ramverk som varje ledare fyller med sina egna låtar, rörelser och idéer.

Genom att bygga kunskap om träning och ledarskap från grunden, istället för att lära ut ett färdigt träningspass, odlas varje ledares engagemang maximalt. Hur vill du forma just ditt pass?

Licensieringen efter utbildningen

Efter utbildningen är det dags för licensiering, en slags uppkörning, där dina kunskaper sätts på prov. Licensieringen görs för att hålla ihop upplevelsen av varje träningsform och för att säkerställa kvalitet i träningen. När du fått din licens kan du börja leda och instruera!

Intresserad?

Prata med receptionen eller mejla till receptionen .

Friskis - att få jobba ideellt med att sprida träningsglädje som bidrar till medmänniskors hälsa - så berikande! Kerstin Persson

Ledare: Jympa

Välkommen till Sveriges största folkrörelse!

Friskis&Svettis - får folk i rörelse sedan 1978.