Titta in hos oss

Plaza

Plaza är en helt ny träningsyta (och träningsform) i gymmet som friskis arbetade fram under 2018 och lanserade i januari 2019. Här kör vi då och då Plazapass, roddpass, workshops och andra typer av gymmiga pass. Övrig tid är det en flexibel och härligt öppen yta kantad av massa olika träningsredskap som tex stänger, olika bollar, kettlebells, pinnar, gummiband och boxar som du kan duka fram och skapa en yta för precis det som du vill träna just för stunden.

Här finns också mängder av stänger och viktskivor (svarta bumpervikter).

Kondition

För uppvärmning eller för dig som vill träna konditionsträning på en maskin. I vår konditionspark hittar du 12 löpband, både med och utan motor, 12 crosstrainers av olika sorter, 8 roddar, 4 stakmaskiner, 12 cyklar av olika sorter såsom spincyklar, wattcyklar, recumbent bikes och airebikes.

Maskinpark

En komplett maskinpark leverarad av casall från märket Matrix. Här finns allt du behöver för att köra igenom hela kroppen. De flesta maskiner är av sorten med viktmagasin som kompletteras med några platemaskiner som belastas med lösa viktskivor.

Matrix Magnum Plate loaded: Leg press, seated calf.

Matrix Aura: Chest press, Rear Delt/Fly, Shoulder Press, Lat pulldown, Seated row, Back extension, Rotary torso, Dip&Chin assist, Leg press, Leg extension, Prone leg curl.

Kabeldrag

I maskinparken finns två justerbara cable cross, en rodd, två latsdrag, samt två dual adjustable pulley av märket Matrix.

Friviktsyta- Stänger och rack

För dig som vill träna med fria vikter och lyfta tungt. Den här ytan är utrustad med fyra lyftarplattformar, fyra half racks, två smithmaskiner, två tävlingsbänkpressar, fyra fristående squat racks, ett gäng bänkar, samt en rigg.

Racks, smithar och bänkar från Matrix. Bänkpressar från Eleiko. Rigg från casall. Eleiko levererar samtliga stänger. Vi har tyngdlyftningsstänger, styrkelyftsstänger, damstänger, teknikstänger, log bar, trap bar och safteybar.

Till plattformar använder vi Eleikos färgade träningsvikter.

Till racks, smithar och bänkpressar använder vi casalls färgkodade bumpers elite. 

Här finns också kedjor och gummiband.

I buren finns monkeybar, dipställning, chinsräcken, joystick, gymband, klätterrep och romerska ringar.

Magnesium är tillåtet. 

Friviktsyta hantlar

För dig som vill träna med fria vikter. Platsen för våra hantlar och övriga skivstänger. Hantlar från matrix, vikt upp till 60 kg. Här finns våra curlstänger och tricepsstänger. Utöver detta finns curl-, situps- och ryggresningsbänk.

Klättervägg

På Vrinnevi har vi satsat på en klättervägg, en sk. bouldervägg där du klättrar osäkrad med en tjockmatta som säkerhet. Här finns möjlighet att träna din smidighet och greppstyrka på ett roligt och utmanande sätt. Väggen är 4,5x7 meter och problemen kommer att göras om med jämna mellanrum. På väggen finns även en pegboard och yta för greppträning. 

Löparbana 25 m

För dig som vill använda kroppen till att hoppa, springa, bära och flytta tunga saker. Här finns bl.a. farmers walks, släde, kettlebells, bulgarian bags, häckar, stegar, hoppboxar.

Strongman och street

Här har vi satsat lite extra. Mycket utrustning för dig som gillar att lyfta tunga och otympliga saker. Vad sägs om sandsäckar, atlasbollar/stenar med tillhörande podie, farmers walks, ok, fat grip bar, log bar. Lyktstolpe, dipställningar och andra ställningar för street (kommer att uppdateras under hösten 2019). 

Fri yta med lugn och fokus

Denna yta används främst till rörlighetsträning, eller rehab, eller uppvärmning och nedvarvning I samband med träning. Till din hjälp finns vissa redskap som pinnar, bosu, gymbollar, foamrollers, exetubes och mjuka mattor. Vill du träna med andra redskap än de som finns på ytan gör du det på annan avsedd plats.