Grunden för enkäten

Grunden till att vi genomfört den här enkäten är att vi vill ha ett bra underlag för hur vi ska utveckla Friskis Norrköping framåt. Vi genomför undersökningar som denna regelbundet men tveka inte att höra av dig till oss däremellan om du har några tankar och ideer som du vill att vi ska ta del av. Du når oss alltid på info@nrk.friskissvettis.se eller på anläggningarna. 

Resultatet av undersökningen har visat sig mycket glädjande och det ger oss mycket att jobba med här och nu men också många saker att arbeta vidare med på lång sikt.

Många medlemmar = många tankar

I en förening med många tusen medlemmar finns också lika många åsikter, tankar och idéer vilket är en enorm tillgång. Det är dock inte alltid dessa tankar överensstämmer med varandra vilket gör föreningens arbete utmanande men också roligt. Någon tycker att vi satsar för mycket på gymmet medan någon önskar mer fokus på detsamma. Någon tycker housemusik krävs för att ens kunna träna medan någon tappar all träningspepp av detsamma. Några vill ha fler Jympapass medan några tycker att de tar upp onödigt mycket plats i schemat. Det som är "bättre" träningsmaskiner/musik/pass för dig är inte detsamma för alla andra. Kort sagt; alla tycker inte likadant. 

När verksamheten planeras och inköp görs så utgår vi såklart från medlemmarnas tankar och idéer men också vår träningsstatistik, ekonomiska förutsättningar, avtal, efterfrågan, utrymme och trender för att till slut hamna i ett alternativ som vi tror kommer så många som möjligt till gagn och gör oss så breda som möjligt. Man kan säga att allt inte är för alla men det finns förhoppningsvis något för alla. 

Vad vill ni ha mer av? 

På er önskelista för gruppträning stod det att ni ville ha mer av:  

  • Yoga
  • Styrkepass som Cirkelfys, Cirkelgym, Plaza och Skivstång
  • Soft träning på kvällstid
  • Pass på Vrinnevi

Vi gillar dig & du verkar gilla oss!

Vi mäter i en skala från 0-100 där 100 är det vi strävar efter. I årets undersökning fick vi högre siffror på alla punkter jämfört med föregående undersökning vilket gläder oss väldigt mycket. 

  • Hur nöjda är ni med Friskis Norrköping? -> 82.9 (senast 81.5)
  • Hur troligt är det att du stannar hos oss de närmsta åren? -> 81.5 (senast 79.9)
  • Skulle du rekommendera Friskis till någon annan? -> 77.4 (nytt mätvärde)
  • Hur tycker du kvalitén är? -> 82.0  (senast 79.0)

Önskemål gym

Ni är många som tränar på våra gym och det är vi väldigt glada för. Vi tycker också att det är roligt att ni är så många som har tagit tillfället i akt att komma med konkreta förslag och önskemål på saker ni vill ha i våra gym. Alla specifika önskemål åker upp på önskelistan och är en viktig del i vårt arbete med att välja ut nytillskott i våra gym.

Vi har ständigt saker på gång och 2024 är verkligen ett år då mycket kommer hända. Hoppas ni vill hänga med! 

Nedan kan du läsa lite mer om planerna för respektive anläggning. 

Vrinnevi

Klätterväggen flyttas ut från gymmet till ”väntytan” och ger större plats till hantelytan samt en egen liten hörna för strongman. De två cable-x-dragen flyttar in på hantelytan, där de får tillgång till speglar, samt i sin tur lämnar utrymme i maskinparken för några fler maskiner. Ett par cardiomaskiner flyttar till våra andra anläggningar för att ge utrymme för ett par nya.

Ingelsta

Här planerar vi för fullt för en större ombyggnation under hösten 2024. Målet med ombyggnationen är att minska ner på icke-träningsyta samt yta som används sällan och väldigt smalt, utöka ytan för gymträning, öka flexibiliteten i våra gruppträningssalar, förbättra flödet på anläggningen samt öka receptionens kontakt med hela anläggningen. Vi ser dock ett stort behov redan nu av att utöka vissa delar i gymmet. Framförallt maskinparken. Detta kommer vi möta genom att redan nu investera i fler maskiner som fram till ombyggnationen får provisoriska platser i våra ”väntytor”.

City

Även på vår Cityanläggning är det mycket på gång men här behöver vi vänta in ombyggnationen av Citykärnan. Just nu är fokus på byggnaden vi huserar i framflyttad till 2026. Här hoppas vi på mer yta på markplan och bättre logistik i hela lokalen. Fram till dess gör vi vad vi kan för att få plats med mer av det vi ser och hör behövs.

De 5 främsta anledningarna till att ni medlemmar väljer oss:

  1. Bra läge
  2. Bra öppettider
  3. Trevlig atmosfär/stämning
  4. Bra lokaler för träning
  5. Trevlig personal/funktionärer

App, app, app!

För att vår verksamhet ska fungera krävs ett gäng digitala lösningar. Vi tar oss en titt på vad ni tänker och tycker i frågan.

  • Ni verkar gilla vår träningsapp Friskis Go. Kul, för det gör vi också! 
  • Våra bokningsregler får sig en känga och det är framförallt det här med att checka in som tidigast 20 minuter innan pass som ställer till det.
    Här har vi goda nyheter för detta ändras från 1/1 2024. 
  • En del är inte helt nöjda med filtreringen och där kan vi inte annat än hålla med. Det är inte helt enkelt att få med allt så att man inte missar några härliga pass.
    Gör såhär för att spara dina anläggningar: I Mitt Friskis går du in på din profil och väljer Mina anläggningar. Sedan är det bara spara dina val där. 
  • Det uppkommer en del frustration över att det kan vara svårt att få plats på vissa pass. Här är det svårt för oss att göra något i själva bokningen men vi tipsar om att ställa sig som reserv för det är många pass som är fullbokade men som sedan har lediga platser när passet väl går av stapeln. 

Frågor och svar

I undersökningen gavs det otroligt många fritextsvar vilket känns fantastiskt roligt. Den typen av svar hjälper mycket i vårt arbete. 

Det uppkom en del frågor och önskemål, vi har tyvärr inte möjlighet att svara på alla frågor enskilt för det är vääääldigt många men vi har samlat svar kring några olika ämnen som kommer upp flera gånger. Så håll i hatten för nu finns det läsning: 

Vett och etikett

Ni vet hur det kan va, ibland blir man lite irriterad på att andra inte gör "rätt". Och det är samma här, vad den ena tycker är rätt, tycker någon annan är fel. Men några saker på temat vett och etikett kan vi väl enas om för att göra det trevligt för alla:

  • Prata med varandra! Det löser många bekymmer
  • Torka av maskiner och redskap efter dig
  • Plocka undan det du använt
  • Det är helt okej att fastna i mobilen ibland men scrollande görs på annan plats än i maskinerna
  • Lämna plats på maskiner mellan dina set

Öppettider

Vi har ju under hösten utökat öppettiderna i City och har nu öppet 04-23 på alla tre anläggningar. Många av er verkar också väldigt nöjda med våra öppettider vilket är glädjande. Det har dock kommit några önskemål om att utöka tiderna ännu lite mer.

Vi ser vad vi kan göra. Stay tuned. 

Trångt på gymmet

Alltid när vi gör medlemsundersökningar kommer det upp att en del upplever att det är för mycket folk på gymmet. 

Vi arbetar alltid för att utveckla våra anläggningar och gymmet har fått och får allt mer utrymme. Men hur vi än gör så kommer vi inte undan att väldigt många tränar under ca 2 timmar kring 17-19 och då kan det såklart upplevas trångt. Men vi vet också att under stora delar av våra öppettider är det gott om plats på gymmet. Men självklart kommer vi fortsätta att utveckla våra anläggningar efter de behov som uppstår. Mer av det kommer märkas under 2024. 

Bastu

Bastuns vara eller inte vara är en fråga som engagerar. Men vi kan inledningsvis lugna er med att de bastur som finns idag kommer bli kvar framöver. I de fria svaren finns ca 45 kommentarer om bastuanvändandet och ca 25 av dem berör önskemål om en bastu på Vrinnevi. I undersökningen ställde vi också en specifik fråga om bastuanvändandet och vi måste också ta hänsyn till att 80% av medlemmarna aldrig använder bastun. Såhär ser svaren ut kring bastuanvändande:

  • 80% använder aldrig bastun
  • 12% använder bastun mindre än 1 gång i veckan
  • 7% bastar 1-2 gånger i veckan
  • 2% bastar 3 gånger i veckan eller mer 

Servera mer ätbart

Ett gäng önskemål om att ha försäljning av frukost, sallader mm. 

Vi kan självklart se över vårt försäljningsutbud men vi tror också att det finns andra som gör detta bättre än oss. Just när det kommer till saker med kort hållbarhet har vi svårt att inte få för mycket svinn. 

Kort och priser

"Höj inte priserna", "Varför höjer ni priserna när friskvårdsbidragen höjs", "Jag vill kunna använda mitt kort i Linköping", 

Vi vill självklart hålla ett rimligt pris på våra träningskort och vi är glada att vi inte har behövt höja priserna på träningskort sedan 2018. Vi har inga planerade höjningar just nu och med samhällsläget som råder försöker vi fortsätta att hålla nere priset. 

Friskvårdsportaler

Idag är vi anslutna till friskvårdsportalerna Wellnet, Benify, Söderberg&Partner och Min Friskvård. Vi får då och då frågan om att vara anslutna till Epassi. Anledningen till att vi inte är anslutna till Epassi är för att det kostar oss en hel del. I praktiken blir det alltså så att andra medlemmar behöver betala för att de som är anslutna till Epassi ska kunna köpa sitt kort därigenom. Det tycker inte vi känns schysst. Vi har haft samtal och kommer att ha fortsatt dialog med Epassi under 2024. 

Doping

Några föreslår regelbundna dopingkontroller.

Vi har ett ständigt pågående antidopingarbete med ett nära samarbete med både polis och andra gym i Norrköping. I detta arbete ingår regelbundna dopingkontroller. 

 

Vilka är ni som har svarat?

  • 66% av er som svarat är kvinnor och 34% män
  • 2% tränar varje dag, 41% 3-5 ggr/vecka, 44% 1-2 gr/vecka, 10% några ggr/månad och 3% mer sällan. 
  • Åldersmässigt ser fördelningen ut såhär: 11% är yngre än 30 år, 12% är 30-39 år, 17% är 40-49%, 25% är 50-59 år, 19% är 60-69 år och 15% är 70 år eller äldre. 
  • 39% tränar gruppträning, 44% tränar på gym och 17% tränar både och.