Friskis&Svettis Norrköpings medlemsvillkor

Dessa medlemsvillkor gäller från 2023.01.01

1. Medlemskapet

1.1 Medlemskapet är personligt och kan inte lånas ut eller överlåtas till annan person.

1.2 Som medlem i Friskis&Svettis Norrköping (hädanefter benämnt Föreningen) har du tillgång till ett antal medlemsförmåner. Se aktuella förmåner förknippade med medlemskapet här. 

1.3 Medlemsavgift erläggs per kalenderår. Medlemsavgiften betalas separat utöver träningskortet. Återbetalning av erlagd medlemsavgift sker ej i annat fall än vid utövande av ångerrätt enligt punkt 3.1.

1.4 Godkännande från målsman krävs för personer under 16 år.

1.5 Som medlem omfattas du av en olycksfallsförsäkring under, samt till och från, träningstillfället. Läs mer om försäkringen här.

1.6 Föreningen behandlar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen och tillser att tillämplig lagstiftning om skydd för dina personuppgifter följs.

1.7 Du ansvarar för att Föreningen har uppdaterade kontaktuppgifter till dig i de fall Föreningen behöver kontakta dig.

1.8 Utöver vad som anges i dessa medlemsvillkor är du skyldig att följa Föreningens Stadgar, trivselregler samt regler för träning vid stängd reception. 

1.9 Medlem kan uteslutas eller avstängas från träning i enlighet med vad som anges i dessa medlemsvillkor, stadgarna, trivselreglerna och reglerna för träning vid stängd reception. Även vid exempelvis olämpligt uppträdande, dopning, stöld, hot eller våld eller vid synbar påverkan av alkohol/droger. En uteslutning innebär att ditt medlemskap och träningskort upphör att gälla på obestämd tid som ensidigt beslutas av Föreningen. En avstängning innebär att du stängs av från att träna hos Föreningen under bestämd tid som ensidigt beslutas av Föreningen. Avstängning och uteslutning sker alltid utan ersättning eller återbetalning.

2. Träning och träningskort

2.1 Ditt träningskort gäller endast hos Föreningen (Undantaget Träningskort Sverige). Träningskortet är personligt och får inte lånas ut till annan person. Träningskortet kan överlåtas till annan person mot en administrativ avgift. Den som övertar träningskortet kan inte överta medlemskapet utan måste erlägga egen medlemsavgift till Föreningen.

2.2 Förlorat träningskort ersätts mot en administrativ avgift. Du ansvarar för att anmäla förlust av ditt träningskort till Föreningen utan dröjsmål så att obehörigt användande av ditt träningskort förhindras. Du ansvarar för att ingen annan nyttjar ditt kort.

2.3 Godkännande från målsman krävs för personer under 16 år.

2.4 Aktuell prislista med beskrivning av vilken typ av träning som ingår i respektive träningskort samt aktuell bindningstid finns på Föreningens hemsida.

2.5 Du tränar alltid i mån av plats.

2.6 Du ansvarar för att ta del av Föreningens bokningsregler, åldersgränser, regler för träning vid stängd reception, trivselregler och annan information som berör dig. Dessa finns på Föreningens hemsida. Där finns också information om Föreningens träningsutbud, schema och annan information om träningen och Föreningen.

2.7 Föreningen har rätt att ändra öppettider och schema till följd av exempelvis sommarledigheter och helgdagar. Föreningen har även rätt att göra förändringar i lokaler och träningsutrustning samt stänga av delar eller hela anläggningen för till exempel renovering eller underhåll. Vidare kan Föreningen välja att göra uppdateringar i sitt träningsutbud. Eventuell minskad eller utebliven träning för dig till följd av sådana förändringar ersätts inte av Föreningen. Vidare ansvarar inte Föreningen för hinder i, eller begränsningar av, dina träningsmöjligheter hos Föreningen som beror på omständigheter utanför Föreningens kontroll, såsom exempelvis eldsvåda, avbrott i den allmänna energiförsörjningen, myndighetsbeslut, större smittutbrott av fara för människors hälsa, eller därmed jämställd omständighet.

2.8 Träningskortet kan frysas vid uppvisande av läkarintyg. Intyget ska ange under vilken period du ej kan/kunnat träna.

2.9 Om träningskort köpts via autogiro och betalningarna avbryts innan avtalstiden går ut, spärras ditt träningskort till dess betalning fullgjorts. Du är alltid skyldig att betala för den period du köpt träningskortet.

2.10 Du ansvarar själv för att ditt hälsotillstånd är sådant att du utan risk kan delta i Föreningens aktiviteter.

2.11 Föreningen ansvarar inte för förluster eller skador på dina eller andra medlemmars och besökares tillhörigheter. Förvaring av personliga tillhörigheter som exempelvis kläder och värdesaker i Föreningens lokaler sker på egen risk.

2.12 Föreningen har nolltolerans mot doping, alkohol och droger. Dopingkontroller förekommer på alla Föreningens träningsanläggningar. Föreningen tillämpar Riksidrottsförbundets föreningsregler och dopingpolicy samt har ett samarbete med Polisen enligt lagen om förbud mot dopingmedel. Läs mer om Friskis&Svettis regler gällande doping Kompletterande regler gällande doping hittar du här.

3. Ångerrätt

3.1 14 dagars ångerrätt gäller vid köp av träningskort. Ångerfristen börjar gälla dagen efter att du genomfört ditt köp. Medlemskap återköpes ej.

3.2 Om du vill utöva din ångerrätt kommer Föreningen att utan dröjsmål återbetala den betalning som vi fått från dig, med avdrag för värdet av den träning du deltagit i under ångerfristen. Föreningen kommer att använda samma betalningsmedel för återbetalningen som du själv använt för betalningen.

3.3 Om du vill utnyttja din ångerrätt måste du meddela Föreningen detta på ett klart och tydligt sätt innan ångerfristen går ut. Här hittar du kontaktuppgifter

4. Övriga villkor

4.1 Föreningen har rätt att göra ändringar i dessa medlemsvillkor. Du kommer att informeras om eventuell ändring minst 30 dagar innan ändringen träder i kraft på vår hemsida och/eller via e-post.

Trivselregler

Vi vill att alla ska trivas hos oss på Friskis Norrköping. Vi är många och vi är olika, därför är det viktigt att vi tänker på att vi alla är en del av varandras trivsel.

Vi vill att du:

  1. Bemöter vår personal, våra ideella funktionärer och andra medlemmar på ett respektfullt sätt. Vi har nolltolerans mot mobbning, trakasserier och kränkande behandling.
  2. Respekterar gränser för ytterskor.
  3. Tränar i rena ändamålsenliga kläder och skor.
  4. Är försiktig med användning av starkt doftande produkter. T.ex. parfym, hårspray och lotion.
  5. Lämnar plats för andra mellan dina set på gymmet. (våra tränare och ledare har förtur till utrustningen då de behöver den i sitt uppdrag)
  6. Hanterar våra lokaler, inventarier och vår träningsutrustning med varsamhet.
  7. Torkar av träningsutrustning efter användning och ställer tillbaka det du använt på sin plats.
  8. Aldrig fotograferar någon annan än dig själv utan tillåtelse. Respektera vår fotopolicy.
  9. Följer våra åldergränser och regler för träning med barn.
  10. Har din mobil i ljudlöst läge under gruppträningspass.
  11. Väntar tills motionärerna på föregående pass har lämnat hallen innan du går in. Använder in- och utgången på anvisat sätt.
  12. Bidrar till att hålla omklädningsrum, duschutrymmen och bastu trivsamma, fräscha och hygieniska. Respekterar våra basturegler.
  13. Följer de regler och anslag som finns på anläggningen/i lokalen eller som personal eller funktionär informerar dig om.

Övrig info

  • Är en hall ledig är du välkommen att träna där. Du ansvarar för att kolla tillgängligheten i vårt schema samt att hallen lämnas i gott skick.
  • Skåpen används endast under din vistelse i lokalen. Vi förbehåller oss rätten att klippa upp de lås som sitter kvar över natten.
  • Det kan förekomma kvinnliga funktionärer i herrarnas omklädningsrum och tvärtom.

Villkorsbrott och annan misskötsamhet

Medlem som ej följer föreningens trivselregler, stadgar, medlemsvillkor, regler för träning vid stängd reception eller utför annan grov misskötsamhet riskerar att uteslutas som medlem eller att bli avstängd från träning inom föreningen. En avstängning kan vara på bestämd eller obestämd tid. Avstängning och uteslutning sker alltid utan återbetalning och beslutas ensidigt av Föreningen.

Mer om ditt medlemskap